Radu Mazăre, un patron isteric la hotelul lui din Madagascar. Mărturiile turiştilor sunt savuroase

2-bd-1-5col-mazare-8956216515.jpg

radu mazare, madagascar, iubita, hotel, plaja, patron
«Patronul a ţipat la şofer de ni s-a făcut nouă jenă. S-a comportat oribil», comentează un turist despre complexul Mantasaly Resort, unde s-a refugiat fostul edil al Constanţei împreună cu iubita lui, Roxana

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat în urmă cu o săptămână la 9 ani de închisoare cu executare în Dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa şi din Mamaia. El este plecat din ţară din decembrie 2017 şi trăieşte liniştit în Madagascar, unde şi-a construit din timp un complex de bungalow-uri pe malul Oceanului Indian.

Mazăre locuieşte acolo cu iubita sa, Roxana Mihalache, care conduce complexul turistic. Pe booking.com sau pe tripadvisor.com, Mantasaly Resort, proprietatea lui Radu Mazăre, este apreciată cu note mari, scrie adevarul.ro. Complexul de bungalow-uri e cotat cu 8,9 puncte (din 10) pe Booking şi cu 4,5 puncte (din 5) pe Tripadvisor. Impresiile vizitatorilor care au călcat pragul fostului primar sunt de la „fabulos“ la „de evitat“. Majoritatea, veniţi pentru practicarea sporturilor nautice, laudă amplasarea complexului, care a fost construit în cel mai bun loc pentru surfing şi kitesurfing. 

Cei care menţionează condiţiile de cazare sunt miraţi de felul în care confortul este stricat de proasta utilizare a resurselor: „Are apă caldă şi internet tot timpul, spre deosebire de alte locuri din Madagascar. Dar a fost extrem de dificil de reglat temperatura apei la duş. Prosoapele sunt dintr-o textură ciudată, aspră şi nu absorb apa. Lenjeria de pat este sărăcăcioasă. Am avut doar cearşafuri, nu şi pături. În sala de mese, muzică dance non-stop. Poate pentru mulţimea de surferi o fi plăcut. Mâncarea – am mâncat salată Cesar fără salată. Nu e o destinaţie bună pentru vegetarieni. Firele electrice sunt încrucişate şi am avut câteva şocuri electrice de am scăpat laptopul pe pardoseală. Electricianul m-a asigurat că dacă purtăm pantofi, nu ni se mai întâmplă nimic. Mi-a luat o oră să conving 4 membri ai personalului că este o situaţie periculoasă care trebuie remediată urgent“. 

Alţii critică de-a dreptul facilităţile şi atitudinea patronului, pe care-l cred francez: „A ţipat la şoferul nostru de ni s-a făcut nouă jenă de comportamentul lui. S-a comportat oribil“. Un turist în vârstă din Reunion reclamă atitudinea personalului şi vinul exagerat de scump. „De unde 4 stele?? Este mizerabil totul. Un serviciu de securitate care se crede în război. Manager anti comercial“, este supărat el. În replică, managamentul îi spune că este un pensionar frustrat şi sărac, venit cu fete tinere la distracţie.

„Lipsă de respect din partea proprietarului. Nici măcar un bună ziua n-am schimbat tot sejurul“, scrie un turist din Madagascar. „Masa de biliard este strâmbă. Treabă românească“, spune altul.

2-bd-2-25col-mazare-1-8956151.jpg

radu mazare, madagascar, iubita, hotel, plaja, patron
Aşa arată paradisul pe care îl deţine Radu Mazăre pe malul Oceanului Indian

Alţii menţionează „cuplul drăguţ de români“ care au fost gazde bune. Oliver din Germania s-a împăcat excelent cu „Rado“ şi Roxana, care au această „afacere de familie“: „Sunt extrem de ospitalieri şi de prietenoşi. Întotdeauna dispuşi să te ajute şi să aranjeze excursii speciale pe apă. Te fac să te simţi ca şi cum ai sta cu prietenii! Iar mâncarea este uimitoare“.

2-bd-4-2col-roxana-8965151.jpg

radu mazare, madagascar, iubita, hotel, plaja, patron
Roxana este iubita fostului edil de peste 18 ani şi conduce acum complexul turistic

Mazăre a avut şi turişti din România care cu siguranţă ştiau la cine merg: „Locul este uimitor, pentru pescuit şi snorkeling, mâncare organică, mulţumim bucătarului! Personal foarte prietenos“, a scris Vladimir. Roxana pare să câştige simpatia tuturor. Este manager general, „mai amabil decât ea nu se poate”, spun alţi turişti. Ei vorbesc şi despre companionul ei nedespărţit - lemurul Sisi. 

570 de euro, o vacanţă pentru doi

Mantasaly se prezintă ca fiind un hotel situat în Andovokonko şi oferă acces gratuit la internet WiFi şi o zonă de plajă privată. Oraşul Diego Suarez se află la 13 km de hotel, iar Aeroportul Arrachart este la 22 km. „Oaspeţii pot savura mâncăruri internaţionale la restaurant sau pot savura un cocktail la bar. Oraşul Antsiranana este la 16 km. Unităţile de cazare ale hotelului includ zonă de relaxare. Anumite unităţi de cazare de la Mantasaly oferă vedere la mare şi toate camerele includ baie privată. Toate camerele au aer condiţionat şi dulap. În fiecare dimineaţă este servit un mic dejun continental. La proprietate există un loc de joacă pentru copii“, se arată pe site-urile de specialitate. Dacă vrei să-ţi petreci un sejur în această locaţie  cea mai bună perioadă este din martie până în octombrie. Din noiembrie până în februarie inclusiv este sezon ploios. O vacanţă la bungalow-urile lui Mazăre costă în iulie, de exemplu, 570 de euro pentru două persoane, cazare 7 nopţi cu mic dejun. Mai ieftin ca la Mamaia!

Condamnat la 9 ani cu executare în dosarul retrocedării ilegale a plajelor

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, este cel care a primit cea mai mare condamnare în dosarul retrocedării plajelor ( 9 ani de închisoare). Cu toate acestea, el nu apare pe site-ul Poliţiei la „persoane urmărite”. Pe numele lui Radu Mazăre există un mandat de arestare preventivă emis în ianuarie 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind dat în urmărire internaţională la data de 11.01.2018.

Răspunzând solicitării reporterilor „Adevărul”, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin intermediul subcomisarului de poliţie Olga Menaev, ne-a transmis că „pagina Persoane Urmărite de pe site-ul de internet al Poliţiei Române nu este o bază de date, detaliile persoanelor care apar pe pagină au fost publicate în scopul de a se obţine informaţii în vederea depistării/localizării acestora, iar criteriile în baza cărora sunt selecţionate aceste persoane sunt stabilite prin dispoziţii interne care au caracter confidenţial.” În plus, susţin reprezentanţii IGPR, fostul primar al Constanţei a fost localizat pe teritoriul statului Madagascar, existând informaţii despre acest lucru, chiar înainte de a fi dat în urmărire. Mazăre a fugit în Madagascar în decembrie 2017, de unde a trimis o scrisoare publică în care spune că nu are încredere în Justiţia din România.

loading...
Loading...