Punți secrete cu oi moarte pe epava din port

Ultima actualizare:
Compartimentele ascunse găsite pe navă
Compartimentele ascunse găsite pe navă

Descoperire făcută de scafandri pe epava navei “Queen Hind”! Specialiştii care se ocupă cu aducerea pe linia de plutire a vaporului eşuat în Portul Midia, care ar fi avut la bord 14.600 de oi, afirmă că au găsit două punţi suplimentare. Acestea n-au fost declarate de personalul navei şi ar fi fost încărcate cu alte câteva mii de animale.

Angajaţii firmei care au câştigat licitaţia pentru operaţiunea de punere în starea de plutire a epavei “Queen Hind” din Portul Midia n-au avut succes sâmbătă. După două ore, operaţiunile au fost sistate, întrucât cablurile au cedat. Încercarea ratată de scoatere a vasului eşuat pe 24 noiembrie 2019, cu 14.600 de oi vii la bord, a demonstrat că realitatea este diferită de cea din acte. Conform datelor oficiale, nava “Queen Hind”, sub pavilionul statului Palau, avea la bord 14.600 de oi vii, dintre care au fost salvate doar 180.

Gabriel Comănescu, preşedintele companiei Grup Servicii Petroliere SA (GSP), care se ocupă de ranfluarea epavei, spune că „scafandrii au găsit punţi suplimentare, iar aceste punţi suplimentare au şi animale la bord. Sunt punţi neincluse în cargoplan, sunt nedeclarate. Există o încărcătură mai mare de 14.600 de oi“.


    Compartimentele ascunse găsite pe navă
Compartimentele ascunse găsite pe navă

simeon stalpnicul png

La bordul epavei, scafandrii au găsit punţi care în acte nu există, despre care nici una dintre instituţiile care controlează sosirea ori plecarea unei nave din port nu ştia. Mai mult, nu se ştia nici de „marfa” suplimentară. Astfel, sute de tone, greutate suplimentară, pot reprezenta câteva mii de oi care „au scăpat“ controalelor şi care au murit în chinuri. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu, declară că documentele demonstrează clar că la bordul epavei au fost 14.600 de oi. El susţine că problema ar fi alta: „Inginerii nu au luat în calcul că oile moarte nu au aceeaşi greutate cu cele vii. Dacă o oaie avea 40-50 kg, lâna s-a îmbibat cu apă după scufundare şi greutatea animalului aproape s-a dublat“. Reprezentanţii Biroului Vamal de Frontieră Constanţa au râs când a venit vorba despre posibilitatea ca pe navă să fie mai multe oi decât în acte. Claudius Gheorghiu, unul dintre şefii Biroului Vamal Port Constanţa, se amuză: „Ce prostie! Cred că şi Tanti Mariţa de la colţ ar râde de o astfel de informaţie“. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net