Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia din Galați a murit

Proprietarul apartamentului în care a avut loc o explozie soldată cu cinci răniţi şi zeci de persoane evacuate, în urmă cu aproximativ o săptămână, a murit la spital.

Prefectul de Galaţi, Eugen Hristache, a explicat că explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze într-un apartament de două camere de la parterul blocului, locuit de un bătrân de 89 ani. Ulterior, în urma incidentului, bărbatul a murit la spital.

 „După deflagraţie am primit un raport de la Inspectoratul de Stat în Construcţii din care am constatat că explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze într-un apartament de două camere de la parterul blocului N6 şi s-a luat măsura de interzicere a folosirii scării numărul 5 până la primirea raportului de expertizare tehnică.

Am primit şi un memoriu al expertului tehnic care a stabilit că sunt anumite elemente din structura blocului care ar trebui consolidate, ocazie cu care s-au luat măsuri pentru ca acea scară să nu fie folosită decât de cei abilitaţi să facă verificări în acea scară. Locuirea în acea scară este interzisă deocamdată. După consolidare se va efectua o altă expertiză tehnică, ocazie cu care se vor dispune noi măsuri. Sunt zece apartamente pe scara respectivă”, a declarat Hristache.

În urma anchetelor sociale făcute de primărie, doar doi locatari acceptă să fie relocaţi în apartamentele sociale puse la dispoziţie de municipalitate. În urma evenimentului, au fost evacuate 21 de persoane, din care 3 copii şi 18 adulţi, iar alte aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat. Cinci persoane au fost rănite, una dintre victime suferind arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, iar celelalte suferind traumatisme uşoare.

Loading...