Prognoza meteo, 20 – 24 ianuarie. Se încălzește din nou

parc-vremea.jpg

oameni in parc-vremea
Vremea se menține mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. În loc să fie frig și să ningă, temperaturile vor urca din nou
FOTO: Click!

Vremea se menține mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. În loc să fie frig și să ningă, temperaturile vor urca din nou de luni, 20 ianuarie, iar miercuri vor fi 10 grade la prânz, în sudul țării.

Nici săptămâna asta nu vine iarna, spre disperarea iubitorilor sporturilor de iarnă și a copiiilor. Temperaturile sunt și cu 10 grade mai mari decât ar fi normal în această perioadă.

Prognoza meteo, 20 – 24 ianuarie

De luni, 20 ianuarie, se încălzește ușor în aproape toată țara, iar miercuri sunt prognozate 10 grade în sudul țării și va fi va fi soare în toate regiunile.

Tot de luni, 20 ianuarie, ceața se risipește și va fi prezentă doar în centrul țării, spun meteorologii.

Joi, se va semnala ninsoare slabă în nordul Moldovei și lapoviță în Deltă, dar de scurtă durată. Meteorologii ANM estimează că în aceasă săptămână aceastea vor fi singurele precipitații.

Prognoza meteo. Se încălzește din nou

Luni, 20 ianuarie, vor fi în jur de 4 grade la prânz în sud, zero grade la Botoșani și minus 3 grade la Cluj-Napoca.

De marți, 21 ianuarie, vor fi 6 -7 grade în est și sud și minus 3 grade la Cluj. La Râmnicu Vâlcea, miercuri sunt prognozate 10 grade.

Recorduri de temperatură în luna ianuarie în România

În această perioadă, ar fi normal să se înregistreze între minus 4 și zero grade.

Temperatura maximă absolută a lunii ianuarie în România este 22,2ºC şi a fost înregistrată la Oraviţa, în data de 7 ianuarie 2001. La Bucureşti, maxima absolută este de 18,0ºC înregistrată la staţia Bucureşti-Afumaţi, în data de 29 ianuarie 2002.

Temperatura minimă absolută din ianuarie este şi temperatura minimă absolută din România, aceasta fiind -38,5ºC, înregistrată la Bod (jud. Braşov), în 25 ianuarie 1942.

În aceeaşi dată s-au mai înregistrat minime absolute ale lunii ianuarie, astfel: -34,8ºC, la Alexandria, -32,8ºC la Tg. Mureş. La Bucureşti, minima absolută este de -32,2ºC, înregistrată tot în 25 ianuarie 1942, la staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa.

Citește și:

Cum este vremea în luna ianuarie în România

Cele mai cumplite ierni din ultimul secol România. Recordul de frig: -34,5ºC

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1