Probleme în Sănătate. Ministrul Sorina Pintea ar putea cere retragerea acreditării a două spitale

Ultima actualizare:

    Spitalele din România au probleme. Două dintre ele ar putea rămâne fără acreditarefoto: arhivă Click!
Spitalele din România au probleme. Două dintre ele ar putea rămâne fără acreditarefoto: arhivă Click!

Două spitale din România ar putea rămâne fără acreditare, ca urmare a neregulilor grave descoperite în urma unor controale făcute săptămâna trecută. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Ploiești și de Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a transmis că va face o informare către Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate, privind neregulile constatate.

"Este apanajul Agenţiei pentru Managementul Calităţii în Sănătate. Voi face o informare către agenţie vizavi de neregularităţile pe care le-am constat vizitând spitalul, o parte din secţiile spitalului, şi sunt convinsă că vor lua măsurile care se impun referitor la anumiţi indicatori care posibil în momentul evaluării să fie conformi, nu mai sunt. Ministrul Sănătăţii nu poate să ceară imperativ, poate să propună. Asta am să fac", a afirmat Sorina Pintea, citată de Hotnews.ro.

Sorina Pintea a explicat că acest lucru înseamnă un nou proces de acreditare pentru cele două spitale.

Totodată, ministrul Sănătății a mai transmis că Spitalul Judeţean Braşov a fost amendat cu 20.000 de lei, la care se adaugă 10.000 de lei amenzi pentru medicii şi asistenţii din unitatea medicală.

Sorina Pintea: Controalele nu au fost un ”exerciţiu de imagine".

"Nu a fost un exerciţiu de imagine şi nu va fi pentru că voi face în continuare acest lucru. Pur şi simplu m-am săturat să fie arătate cu degetul doar autorităţile, pentru că până la urmă fiecare dintre noi suntem parte a acestui sistem. Sistemul nu este ceva abstract la care ne uităm şi spunem că nu merge, suntem noi, fiecare. (...) Nici următoarele incursiuni nu vor fi un exerciţiu de imagine, pentru că încă am unele semnale negative din anumite zone", a transmis  Pintea.

Mai grav, ministrul a afirmat că în timpul controalelor a întâlnit "blazare" şi faptul că este "bine şi aşa". De asemenea, referindu-se la dotări, Pintea a mai spus că Ministerul Sănătății va finanța aparatură medicală acolo unde ea va fi folosită, unde avem profesionişti care să o folosească, pentru că ştiţi foarte bine că încă există aparatură în cutii în spitale".

Pintea:” Ne-a săturat să fim arătați cu degetul”

Ministrul Sorina Pintea a mai afirmat că cea mai gravă problemă i se pare necunoașterea: toată lumea vrea reformarea sistemului, dar nu știe ce: "Ne-am săturat să fim arătați cu degetul doar noi, autoritățile, pentru că toți suntem parte a acestui sistem: pacienți, medici, aparținători. A trecut un an și îmi mențin aceeași părere: avem nevoie să fim doctori pentru sănătate, să schimbăm mentalități.În drumurile mele, din păcate, am întâlnit blazarea: este bine și așa, e mai bine decât înainte. Am întâlnit medici care spun e adevărat că uneori nu avem materiale, uneori aparatele nu merg, ar putea fi și mai bine, dar e bine. Nu îmi doresc să fiu patetică de dimineață, dar trebuie să fim o echipă și încă nu am demonstrat asta. Cea mai gravă problemă mi se pare necunoașterea: ne dorim cu toții reformarea sistemului, dar nu știm ce", a spus ministrul.

Sorina Pintea spune că în ultimul an s-au schimbat multe în sistem și că îi place să creadă că s-au schimbat și mentalități.

"Prin majorarea salariilor am redat demnitatea celor mulți din sistem. Vom face investiții în aparatură, am introdus molecule noi și vom continua acest proces, am interacționat foarte mult cu asociațiile de pacienți, am făcut modificări legislative care să îmbunătățească viața pacienților", a mai precizat Pintea.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net