Probleme pentru Blue Air. Nu are de unde să plătească 20 de milioane € pe biletele anulate

Ultima actualizare:

    Compania Blue Air și-a reluat cursele comerciale, dar la o capacitate foarte redusăfoto: Inquam Photos
Compania Blue Air și-a reluat cursele comerciale, dar la o capacitate foarte redusăfoto: Inquam Photos

Compania aeriană Blue Air a intrat luni, 6 iulie, în procedura de concordat, pentru a preveni insolvența, în aşteptarea ajutorul de stat solicitat Guvernului încă de la începutul pandemiei. Blue Air are deja de plătit peste 20 de milioane de euro pasagerilor care şi-au anulat biletele rezervate pentru perioada restricțiilor de călătorie.

Procedura de concordat este o soluţie de prevenţie, care are rolul de a asigura redresarea rapidă şi este desfăşurată sub supravegherea judecătorului sindic (judecătorul care pronunță și judecă hotărârea de deschidere a procedurii de insolvență). Procesul de restructurare permite continuarea activităţii companiei şi respectarea obligaţiilor faţă de creditori.  

„Admite cererea debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art.23 alin.1 din Legea nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă deschide procedura de concordat preventiv a debitorului BLUE AIR AVIATION SA. În temeiul art.23 alin. 2 din lege desemnează administrator concordatar provizoriu pe KPMG RESTRUCTURING SPRL. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti secţia a VII-a civilă. Judecată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.07.2020”, se arată în decizia Tribunalului București.  

Citește și:

Coronavirus România. Cine își poate recupera banii pe biletele de avion, după suspendarea zborurilor spre și din Italia

Traficul aerian, la pământ din cauza pandemiei de coronavirus! Companiile aeriene înregistrează pierderi masive

Oficialii Blue Air spun că nu au de unde să dea banii înapoi pasagerilor

„Biletele anulate sunt 20 de milioane de euro, nu avem de unde să îi rambursăm. Nu e că nu vrem. Şi asta e situaţia la toate liniile aeriene, nu suntem singurii. E o problemă masivă în industrie. Noi aşteptăm ajutorul de stat şi atunci vom putea plăti, dar până atunci nu avem cum”, a declarat Oana Petrescu, Director general Blue Air, pentru Libertatea.  

Blue Air trebuie să primească 65 de milioane de euro de la stat

Potrivit Adevărul, împrumutul de la Guvernul României aprobat de Comisia Europeană pentru a fi acordat Blue Air, în valoare de peste 65 de milioane de euro, încă nu a ajuns în conturile companiei aeriene.  

De asemenea, veniturile companiei au scăzut dramatic deoarece de la mijlocul lunii martie până în 1 iulie Blue Air a operat doar câteva zeci de zboruri charter.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net