Coronavirus România. Cine își poate recupera banii pe biletele de avion, după suspendarea zborurilor spre și din Italia

Ultima actualizare:

    Temperatura ridicată este un prim simptom al infecției cu coronavirusFoto: AFP
Temperatura ridicată este un prim simptom al infecției cu coronavirusFoto: AFP

Situație fără precedent în România! În pragul epidemiei de coronavirus, autoritățile au anunțat că vor suspendat zborurile către și dinspre Italia, timp de două săptămâni. Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a explicat în ce condiții pot fi recuperați banii plătiți pe biletele de avion.

„Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor”, a spus ministrul Lucian Bode, citat de Digi24. Rutele vizate de suspendare sunt zborurile directe către Roma, Torino, Napoli, Bologna, Florența, Pisa și Catania.

Coronavirus România. Zborurile către și dinspre Italia, suspendate timp de două săptămâni

Suspendarea zborurilor a fost decisă pentru două săptămâni, pentru că atât prevede regulamentul european. Înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus, între România și Italia aveau loc 186 de zboruri săptămânal. Numărul a ajuns la 72, în ultimele săptămâni. Autoritățile române au anunțat anularea zborurilor din și către Italia, pe toate aeroporturile din țară, începând din 9 martie, până pe 23 martie.

„Destinaţiile din Italia unde se zboară direct sunt: Roma, Torina, Bolonga, Napoli, Florenţa, Pisa şi Catania. De asemenea, pe ce aeroporturi se opera şi se operează până mâine la ora 12 în România: Suceava – 2 zboruri pe săptămână, Craiova – un zbor pe săptămână – Cluj – trei zboruri pe săptămână, Iaşi – cinci zboruri pe săptămână, Bacău – nouă zboruri pe săptămână, Timişoara – trei zboruri pe săptămână, Otopeni – 51 zboruri pe săptămână. Dacă la izbucnirea crizei pe cele şapte aeroporturi din 16 aveam curse înspre şi dinspre Italia şi aveam aproximativ 28 de zboruri pe zi, aproximativ 4.200 de pasageri, cu 17 zboruri pe zi din zona de nord, cu 2.500-3.000 de pasageri, de la 186 de zboruri pe săptămână pe relaţia cu Italia, acum se zboară undeva la 72 de zboruri pe săptămână cu factori de încărcare al aeronavelor mult coborât”, a mai spus ministrul Transporturilor. 

Cetățenii străini care vin din italia, China, Iran sau Coreea de Sud, obligați să intre în carantină

Ministrul de Interne, Marcel Vela,  precizat că operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea cetăţenilor străini din Italia, China, Iran, Coreea de sud, către România, cu escală.

„Se permite accesul în România a cetăţilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud prin toate punctele de trece a frontierei, sub măsura obligatorie a carantinei. Se aplică prevederile de mai sus, adaptate după caz, şi pentru transportul maritim sau fluvial”, a afirmat Marcel Vela.

Citește și

Coronavirus România. Măsuri fără precedent: zborurile înspre și dinspre Italia, anulate

De ce se îmbolnăvesc și mor de coronavirus mai mult bărbații. Explicația specialiștilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net