Activiștii îl contrazic pe Prințul din Liechtenstein: "E vorba de Arthur. Cred că putea să iasă cu o reacție un pic mai deșteaptă"

Ultima actualizare:

    Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a trimis o scrisoare unui cotidian austriac Foto: Krone
Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a trimis o scrisoare unui cotidian austriac Foto: Krone

Prințul Emanuel von and zu Liechtenstein a avut prima sa declaraţie publică despre uciderea ursului Arthur. Explicațiile sale au fost publicate în presa din Austria, la 4 zile de la izbucnirea scandalului. Activiștii din România l-au ironizat însă și i-au demontat declarațiile.

Prințul Emanuel von and zu Liechtenstein neagă acuzațiile ce i se aduc, recunoaște că a fost la vânătoare în România, dar spune că a fost ”însoțit de ghizi locali de vânătoare” și că “a împușcat ursul care crea probleme localnicilor, la o distanță de 250 de metri de casele dintr-un sat din zonă”, scrie publicația austriacă Kronen Zeitung, citată de stirileprotv.ro.

"Am obținut autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile"

Potrivit jurnaliștilor austrieci, prinţul neagă că l-ar fi împușcat pe ursul Arthur și spune că există fotografii care pot dovedi acest lucru. “Am obținut autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile, după ce un urs a pătruns adesea în gospodăriile din zonă și a fost declarat periculos de către autoritățile române, ceea ce a dus la organizarea acestei acțiuni de vânătoare”, mai spune prințul în declarația publicată de ziarul austriac.

„Vânătoarea are o lungă tradiție în familia mea”

Prințul nu confirmă că ar fi plătit 7000 de euro pentru a vâna în România, dar spune că, din infomaţiile sale, “taxa pe care a plătit-o este folosită pentru programe de protejare a urșilor și a locuitorilor care stau în zonele respective”. „Vânătoarea are o lungă tradiție în familia mea”, mai spune prinţul din Lichtenstein, dar scopul acesteia a fost mereu pentru înlăturarea unui pericol și este practicată cu grijă pentru a nu fi afectate speciile pe cale de dispariție. El asigură că va oferi tot sprijinul în ancheta deschisă de autorități și că este de acord cu publicarea rezultatelor investigației.

"Gabriel Păun (Agent Green): E vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul"

Activiștii din România susțin că blana ursului Arthur, care ar fi fost vânat de prințul din Austria, este acum la prelucrare la un tăbăcar din Târgu Secuiesc, care n-a avut de-a face vreodată cu o piele atât de mare. „Deci este vorba de Arthur, nu știu despre ce vorbește prințul acolo. Cred că putea să iasă cu o reacție un pic mai deșteaptă, pentru că tot ce face este să sporească misterul și să deschidă portița unor noi scenarii, care va ține subiectul pe tapet încă niște zile bune, până se va face lumină în acest caz”, a declarat vineri seara, la Digi24, Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green. El a invocat și o neconcordanță care ar exista în actele legate de vânarea ursului și a spus că un scenariu ar fi că s-au împușcat doi urși cu aceeași derogare, ceea ce ar fi ilegal.

Citește și:

EXCLUSIV În pădurile astea a fost ucis ursul Arthur! Ce spun localnicii din Ojdula despre cazul care a scandalizat opinia publică

Imagini cu blana ursului Arthur, într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. Ministrul Mediului: "Este faptă penală dacă trofeul pleacă din ţară"

image
image
image
image
image
image
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net