Cine este prințul acuzat că l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din România

print-emanuel-liechtenstein.jpg

Emanuel Liechtenstein
Prințul Emanuel Liechtenstein avea aprobare pentru a ucide o ursoaică agresivă
Sursa foto: kleinezeitung.at

Prințul străin acuzat că a ucis cel mai mare urs din România - pe uriașul Arthur - este cetățean din Liechtenstein, de profesie medic. Se numește Emanuel von und zu Liechtenstein și are trei copii.

Conform unui interviu acordat de Emanuel von und zu Liechtenstein publicaţiei soj.at el nu este austriac, așa cum multă vreme s-a crezut, ci cetăţean din Liechtenstein. „Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele”, spunea el.

Trăiește într-un castel și este medic

Castelul în care apare în mai multe poze aparţine familiei sale din 1822 când strămoşii săi au preluat mai multe întreprinderi agricole şi forestiere din acea zonă. El declara în interviu că păstrează legătura cu Prinţul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein. „Ne întâlnim la fiecare doi ani, mai ales la Viena. Avem o strânsă coeziune”.

Ca profesie Emanuel Liechtenstein este medic şi profesează „în jur de 70 până la 80 de zile pe an”. Profesia de medic o îmbină cu afacerea reprezentată de castelul pe care îl are în administrare. Prinţul are trei copii.

ursul-arthur.jpg

Ursul Arthur
Ursul Arthur avea 17 ani
Sursa foto: Agent Green

Prințul ar putea fi acuzat de braconaj

Reprezentanţii Agent Green susţin că ursul uriaş Arthur a fost împuşcat de un prinţ austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Ei spun că prinţul şi-a fundamentat uciderea celui mai mare urs prin derogarea oferită de Ministerul Mediului din România, acordată pentru eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula.

arthur-impuscat.jpg

Ursul Arthur împușcat
Ursul Arthur era cel mai mare urs din românia și probabil din sud-estul Europei
Sursa foto: Agent Green

Dar în realitate, prinţul nu a omorât ursul problemă, ci un mascul care trăia în adâncul pădurii şi care nu venise niciodată în apropierea localităţilor, mai spun ecologiştii care monitorizau ursul. Prințul ar putea fi acuzat de braconaj. 

Loading...