Primul preot sancționat de autorități. Un prelat din Râmnicu Vâlcea a primit o amendă de 20000 de lei pentru o slujbă

preot_amendat_valcea.jpg

Preotul a primit amenda minimă pentru încălcarea Ordonanței militare
Preotul a fost reclamat de trecători
Citeste tot despre: 

A păcătuit după legea omenească și a plătit. Un preot din Râmnicu Vâlcea a fost amendat cu 20.000 de lei de poliţiştii locali, după ce a fost surprins oficiind la un parastas în curtea bisericii.

Potrivit adevărul.ro, incidentul s-a petrecut duminică, 5 aprilie, în curtea bisericii Sfântul Ion din Râmnicu Vâlcea, pe o alee retrasă, care nu are vizibilitate înspre intrarea în incinta lăcaşului de cult, dar cineva a văzut și a sesizat autoritățile. Potrivit unor imagini postate pe o rețea de socializare de o persoană care a asistat la parastas, au apărut polițiști locali care i-au amendat pe preot. Aproximativ zece persoane cu tot cu preotul au participat la slujbă şi în curtea bisericii apar și două mese cu mâncare şi băutură pentru pomană. În timp ce un poliţist îl întreabă pe preot datele de identificare, altul, care nu apare în imagini, pe un ton ameninţător, spune: „20.000 vă dau!”. Enoriaşii încearcă să-i îmbuneze pe poliţişti: „Nu vă supăraţi, dar vă rugăm nu vă supăraţi, dar părintele nu poate să ne controleze pe toţi... Vă rugăm frumos...”. Doar că poliţistul „rău” nu se lasă deloc înduplecat: „Asta e batjocură. Lipsă de respect faţă de autorităţile statului. Când Ordonanţa Militară spune clar ce aveţi de făcut şi de respectat”. „Cum să ne dea dânsul (preotul - n.r.) afară, că nu e bodyguard”, încearcă din nou unul dintre enoriaşi, dar când poliţistul îi cere să se legitimeze: „Dumneavoastră?...”, acesta se îndepărtează. Atunci se apropie o femeie, îmbrăcată în negru, încercând să obţină bunăvoinţa poliţistului: „Domnule, mi-a murit şi mie soţul! Să nu-l pomenesc, domnule?”. Replica vine rapid: „Nu aveţi voie, doamnă”. „Păi şi ce să fac?”, mai întreabă aceasta. Interesant de remarcat este faptul că preotul şi o parte dintre enoriaşi au mască şi mănuşi, în timp ce, cel puţin poliţistul care scrie amenzi poartă doar mănuşi. În urma postării de pe Facebook, comentariile internauţilor sunt împărţite, cei care iau apărarea preotului şi al enoriaşilor se arată deranjaţi de modul în care poliţiştii tratează problema, iar ceilalţi amintesc că „Unde-i lege, nu-i tocmeală”.

 

Citiți și

 

Românii nu iau în serios măsurile anti-coronavirus. Amenzi de peste 30.000 de lei pentru nerespectarea carantinei, la Botoşani

 

Coronavirus România: Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere

 

 

 

Loading...

Citește și