Coronavirus România: Ce se va întâmpla cu slujba de Înviere

Ultima actualizare:

    Anul acesta este exclus ca Lumina Sfântă să mai fie adusă de la IerusalimFoto: Arhiva Click!
Anul acesta este exclus ca Lumina Sfântă să mai fie adusă de la IerusalimFoto: Arhiva Click!

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, însă România se află sub carantină totală din cauza pandemiei de coronavirus. Deja avem schimbări istorice. De Înviere nu va mai fi adusă Lumina de la Ierusalim, iar Patriarhi Română a anunțat că situația se va înrăutății din cauza Covid-19.

"Paştele este pe 19 aprilie. Vom avea timp sa vorbim mai aproape de sărbătoare, atunci când vom cunoaşte şi mai multe detalii despre situaţia reala in care ne vom afla cu toţii. Dacă aceasta se va înrăutăţi, este evident ca slujba de Paşti va putea fi urmărită doar la Trinitas TV / Radio sau pe paginile de Facebook ale unor parohii", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, citat de observator.tv.

Lumina nu va mai fi adusă de la Ierusalim

Anul acesta, Lumina nu va mai fi adusă de la Ierusalim: "Vom cânta poate la ferestre, în balcoane, “Hristos a înviat!”, vom putea aprinde în primul rând lumina în sufletul nostru. “Este exclus ca anul acesta să mai fie adusă lumină de la Ierusalim, pentru că aşa cum ştim, Biserica Învierii din Ierusalim a fost temporar închisă. Dar asta nu înseamnă că uităm un luctru esenţial: lumina este la fel de sfânta ca atunci când e aprinsă din candela de pe un altar din ultimul cătun”.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net