Primii 16 km din Autostrada Moldova se deschid miercuri. Varianta ocolitoare a Bacăului, inaugurată de șeful statului

centura-bacau-autostrada-moldova.jpg

Primii kilometri din Autostrada Moldova vor fi deschiși astăzi circulației
Primii kilometri din Autostrada Moldova vor fi deschiși astăzi circulației

Inaugurare cu fast în Moldova! Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban merg astăzi, 2 decembrie, la deschiderea Variantei ocolitoare a Bacăului. Vorbim despre primii 16 km, care fac parte din A7 Autostrada-Moldovei.

Segmentul sud-vestic al Centurii Bacău, în lungime de 7,366 km, construit la nivel de drum național, a fost deschis în septembrie și face legătura sud de Bacău între DN 2 și DN 11, iar astăzi le-a venit rândul altor16 km, care fac parte din axa de nord.

Primii 16 km din Austostrada Moldova se deschid astăzi. Varianta ocolitoare a Bacăului, inaugurată de șeful statului

Aceștia sunt extrem de importanți pentru că sunt primii care fac parte din Autostrada Moldova. Astfel că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban și-au anunțat prezența la inaugurare, la ora 13.00.

Bucata de șosea de viteză face legătura între DN 2 (nord Bacău) și DN 15. În total, anul acesta e Varianta ocolitoare a Bacăului se va circula pe 23 km.

Restul de 3,7 km, ce leagă DN 2 (sud Bacău) de DN 11 vor fi gata în februarie-martie 2021. Antreprenorul General este Spedition UMB-Tehnostrade, care a semnat contractul pentru cei aproximativ 30 km, în august 2018, pentru 668.330.294,63 lei fără TVA.

Autostrada Moldova va lega Ploiești de Pașcani

A7 Autostrada Moldova este proiectată pe sectorul Ploiești -Buzău-Focșani-Bacău- Pașcani și are o lungime de 329 km.

Mâine, 3 decembrie, vor fi inugurați 15 km din Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

klaus-iohannis-si-ludovic-oban.jpg

Șeful statului și premierul au inaugurat în septembrie și tronsonul Iernut-Cheţani, parte din Autostrada Transilvania
Șeful statului și premierul au inaugurat în septembrie și tronsonul Iernut-Cheţani, parte din Autostrada Transilvania

”Este de neînțeles pentru mine cum au putut să stea cei dinaintea noastră ani de zile în etapa de răspunsuri la clarificări! În doar 8 luni de zile: am finalizat 25% din tronsonul Sibiu-Boița, am obținut 875,5 milioane euro din fonduri europene pentru autostrada Pitești-Sibiu, sm finalizat tronsonul de legătura România-Ungaria, am început construirea Autostrăzii Moldova, avem 400 de km de autostradă și drumuri expres în implementare. Schimbarea de paradigmă de la un model economic bazat pe consum la unul sănătos bazat pe stimularea investițiilor este un drum sustenabil care va duce la crestere economică, la dezvoltare economică, la crearea de locuri de muncă și la creșterea bunăsătrii cetățenilor”, a scris ministrul Transporturilor Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/se-deschide-un-nou-lot-de-autostrada-pe-3-decembrie-vom-circula-pe-a10-sebes-turda

https://www.click.ro/news/national/raportul-de-activitate-pe-2020-al-ministrului-transporturilor-lucian-bode-ce-facut-si

https://www.click.ro/news/national/proiecte-de-infrastructura-pentru-moldova-ce-se-intampla-cu-a8-autostrada-unirii

 

 

 

 

Loading...