Se deschide un nou lot de autostradă! Pe 3 decembrie vom circula pe A10 Sebeș-Turda

Ultima actualizare:

    Pe 3 decembrie vom circula pe A10 Sebeș-Turda
Pe 3 decembrie vom circula pe A10 Sebeș-Turda

Lotul 1 din Autostrada A10 Sebeș-Turda se deschide în 3 decembrie, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare. La eveniment sunt aşteptaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. Mariana Ioniță, directorul CNAIR, a confirmat punerea în circulație.

Pe lotul 1 al Autostrăzii A10, Sebeş - Turda, antreprenorul italian Pizzarotti a forțat finalizarea lucrărilor în 2020. Pentru a realiza cât mai repede asfaltarea, au fost sub-contractate nu mai puţin de trei firme: Europexpress, Elis Pavaje şi Strabag.

A reușit să termine 15 din cei 17 km, care nu vor fi dați pe 1 decembrie, așa cum s-a dorit, ci joi, pe 3 decembrie.

Mai sunt de montat gardurile exterioare, iar restul de 2 km vor fi gata la jumătatea anului viitor. La eveniment vor participa preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Se va circula pe 15 km din cei 17 ai lotului, de la nodul rutier Sebeş, unde se face conexiunea cu A1, până la nodul rutier Alba Iulia Nord.

Aici, şoferii vor reveni pe DN1 până la ieşire din Aiud, de unde se poate intra din nou pe autostradă. Lotul 1 va fi gata integral până la mijlocul anului 2021.

Mai rămân de executat lucrări la nodul Sebeş şi în zona Alba Iulia, la conexiunea cu lotul 2, care va fi gata tot anul viitor.

„Cu Sebeş-Turda, primul lot, suntem aproape de final şi pregătim darea în trafic la începutul lunii decembrie. Sebeş-Turda lotul doi a revenit pe program normal şi de asemenea va fi dat în trafic în prima jumătate a anului viitor“, a explicat directorul CNAIR, pentru Ziarul Financiar.

Cei 15 kilometri ai lotului de la nodul rutier Sebeş fac conexiunea cu A1, până la nodul rutier Alba Iulia Nord. Aici, şoferii vor reveni pe DN1 până la ieşire din Aiud, de unde se poate intra din nou pe autostradă.

Autostrada Sebeș-Turda va avea 80 de kilometri

Autostrada Sebeș-Turda cuprinde 80 de kilometri și face legătura dintre Autostrada A 1 (Sibiu-Nădlac) și Autostrada A3 (Cluj-Napoca-Brașov).

români pot circula pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10, între Aiud și Turda, încă din 2018. Lotul 2, Sântimbru-Aiud, va fi dat în folosință în cea de-a doua parte a anului viitor.

De asemenea, pe A3 Râjnov-Cristian se lucrează şi este aproape gata pentru darea în trafic, însă fiind zonă de munte, compania de drumuri va vedea în următoarele zece zile daca vor putea sau nu să deschidă circulația.

Pentru anul viitor, CNAIR are în plan deschiderea lucrărilor în cazul tronsoanelor Ploieşti-Buzău şi Buzău- Focşani din Autostrada Moldovei.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/scandal-pe-bani-nu-se-mai-lucreaza-la-autostrada-sebes-turda-ce-spune-cnair

https://www.click.ro/news/national/cati-kilometri-de-autostrada-vor-fi-gata-2020-noile-calcule-ale-ministrului

https://www.click.ro/news/national/raportul-de-activitate-pe-2020-al-ministrului-transporturilor-lucian-bode-ce-facut-si

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net