Primele spectacole-pilot din pandemie, o reală bucurie

teatrul-national-sambata-seara-ministerul-culturii.jpg

oameni în sală la teatrul național
Au răsunat din nou ropote de aplauze în sala de la TNB
Foto: Ministerul Culturii

Primele trei spectacole-pilot din România, cu săli pline în proporție de 70%, au avut loc în acest weekend la Teatrul Național București, Opera Națională București și Opera Națională din Cluj-Napoca. Au putut participa sute de oameni, dar cu o condiție: să fie vaccinați și să poarte mască.

În public au putut fi văzuți mai mulți oficiali, printre care premierul Florin Cîțu. „O zi care a început wow se termină la fel. Mi-a făcut o mare plăcere să merg în această seară la evenimentul-pilot „Dineu cu proști”, la Teatrul Național București (TNB). Astfel de spectacole sunt posibile pentru că și iubitorii de cultură au înțeles că singura soluție este vaccinarea”, a scris Florin Cîțu sâmbătă seara pe pagina sa de Facebook. El a mai anunțat că de la 1 iunie vom avea mai multe evenimente culturale. „Este primul pas din revenirea la normalitate”, a explicat premierul. Un alt eveniment pilot care ar fi trebuit să aibă loc în aer liber duminică, în Capitală, a fost amânat pentru săptămâna viitoare, din cauza condițiilor meteo.

opera-nationala-fop-ministerul-culturii2.jpg

Artiștii Operei Naționale București, fericiți să urce pe scenă în fața unui public numeros
Artiștii Operei Naționale București, fericiți să urce pe scenă în fața unui public numeros
Foto: Ministerul Culturii
Loading...
 
 

Citește și

  • oameni cu mască la spectacol

    Începând de joi, 13 mai, starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile pe teritoriul României. Guvernul vine, însă, și cu vești bune, privind câteva noi măsuri de relaxare. Printre acestea, aprobarea evenimentelor-test, cu public numeros, organizate atât în aer liber, cât și la interior. Condiția este ca participanții să fie vaccinați, sau trecuți prin boală, sau testați în prealabil.