Primele imagini de la înmormântarea polițistului Bogdan Gigină

Ultima actualizare:

    Înmormântarea lui Bogdan Gigină a avut loc la cimitirul Ghencea III din Capitalăfoto: Roberto Sălceanu
Înmormântarea lui Bogdan Gigină a avut loc la cimitirul Ghencea III din Capitalăfoto: Roberto Sălceanu

Vineri, 23 octombrie, are loc înmormântarea polițistului de la Brigada Rutieră, Bogdan Gigină, care a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident tragic. Agentul se afla în misiune atunci când a căzut cu motocicleta într-o groapă din asfalt.

Bogdan a fost imediat transportat la spital, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a-l salva. Cu toate acestea, polițistul a decedat la scurt timp după accident, lăsând-o în urmă pe soția lui, cu care își unise destinul în urmă cu exact un an atunci când s-a întâmplat tragedia, marți, 20 octombrie.

Update: Sicriul lui Bogdan Cosmin Gigină a fost dus la groapă în jurul orei 13.00, urmând ca polițistul să fie înmormântat.

Update: În jurul orei 12.00, sicriul bărbatului a fost scos din capelă și a început slujba de înmormântare. Până la această oră, mai mulți membri ai familiei și-au făcut apariția la cimitir.

Update: Subinspectorul bogdan Cosmin Gigină a fost decorat cu Ordinul Național Pentru Merit, post-mortem, în grad de Cavalei. Decizia a fost semnată de președintele Klaus Iohannis, contrasemnată de Victor Ponta și publicată în ediția de joi, 22 octombrie, a publicației Monitorul Oficial. Cu toate acestea, avansarea în grad nu a fost anunțată în oficial, așa cum se întâmplă de obicei, potrivit Adevărul. Propunerea a venit din partea vicepremierului Gabriel Oprea, „pentru profesionalismul și dăruirea de care a dat dovadă în executarea unei misiuni, în timpul căreia și-a sacrificat viața”.

La cimitir, atmosfera este sfâșietoare

La numai trei zile după aceasta, vineri (23 octombrie), polițistul este înmormântat la cimitirul Ghencea III din Capitală. O mare de polițiști s-a adunat la fața locului pentru a-i aduce colegului decedat coroane cu flor. Printre aceștia se află și Șeful Brigadei, Șeful Poliției Capitalei, însă Petre Tobă, Șeful Poliției Române lipsește cu desăvârșire deocamdată, însă urmează să ajungă și el la înmormântare. Bogdan Cosmin Gigină a fost băgat în capelă în jurul orei 11.00.

Atmosfera este una sfâșietoare la cimitir, unde sunetul fanfarei este acoperit de urletul unui câine care a început să „plângă” odată cu intrarea cortegiului funerar. Colegii lui Bogdan nu își pot stăpâni lacrimile de tristețe. Momentele până când polițistul va fi scos din capela se scurg greu. Colegii așteaptă spășiți ora 11.45, când îl vor conduce pe Bogdan pe ultimul drum. Slujba de pomenire se va ține afară, pe catafalc, unde unul dintre oamenii legii prezenți va ține un discurs prezidențial. Imediat după această cuvântare va fi citit și discursul prezidențial de avansare în grad. 

Bogdan Gigină făcea parte din coloana oficială a ministrului Oprea

Imediat după accident, zvonurile cum că Bogdan ar fi făcut parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea au împânzit presa română. Nu a durat mult până surse oficiale din poliție au confirmat această informație și au dezvăluit faptul că bărbatul se afla în misiune atunci când s-a produs accidentul.

„Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", a explicat Poliția Capitalei într-un comunicat.

Dosar penal deschis în cazul decesului lu Bogdan Gingină

După ce martorii au sugerat că groapa în care Bogdan a căzut cu motocicleta ar fi fost slab semnalizată, dar și în cazul în care acesta era în misiunea de a deschide coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea, a fost deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele accidentului.

„Menţionăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competenţa procurorilor. Întregul colectiv al Poliţiei Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment", se mai arată în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net