Poliția recunoaște: Polițistul mort deschidea drumul pentru Oprea

Ultima actualizare:

    Polițistul Bogdan Gigină a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident foto: Arhiva Personală
Polițistul Bogdan Gigină a decedat la numai 28 de ani în urma unui accident foto: Arhiva Personală

Mai multe surse neoficiale au anunțat, după moartea lui Bogdan Gigină, faptul că acesta ar fi făcut parte din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea. Acum, un comunicat oficial din partea Poliției Capitalei confirmă zvonurile potrivit cărora polițistul de la Brigada Rutieră ar fi asigurat deplasarea coloanei ministrului.

Mai mult, se pare că acesta se afla într-o misiune pentru Gabriel Oprea atunci când a avut loc nefericitul accident: "Poliţistul se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în municipiul Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă, a unei coloane oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic", se precizează în comunicatul Poliției Capitalei, citat de Mediafax.

Totuși, oficialii susțin că deplasarea coloanei oficiale s-ar fi desfășurat în cazul în care „demnitarul (Gabriel Oprea, n.r.) beneficia în condițiile legii” de aceasta. În comunicat se mai arată și că șoferii participanți se deplasau cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de traffic existente, pe traseul Băneasa – Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Piața Charles de Gaulle Piața Victoriei – bulevardul Uranus – strada Știrbei Vodă. Coloana oficială era pusă în mișcare în contextul în care vicepremierul participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

„Imediat după producerea accidentului, coloana oficială s-a oprit la faţa locului şi au fost dispuse măsuri pentru mobilizarea echipajelor medicale în vederea acordării primului-ajutor, poliţistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ceilalţi decidenţi din conducerea MAI, pentru intervenţia de urgenţă a echipajelor SMURD şi informarea permenentă în legatura cu evolutia situatiei. S-a ţinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat”, mai informează comunicatul.

În ciuda tuturor eforturilor depuse, polițistul de la rutieră Bogdan Cosmin Gigină  a decedat marți, 20 octombrie, la puțin timp după accident. Ulterior, a fost deschis un dosar penal pentru a investiga condițiile în care era semnalizată groapa în care polițistul a căzut cu motocicleta: „Menţionăm că toate circumstanţele producerii accidentului fac în prezent obiectul unui dosar penal, aflat în competenţa procurorilor. Întregul colectiv al Poliţiei Capitalei este alături de familia colegului nostru, fiind profund îndurerat de tragicul eveniment". Martorii susțin că groapa ar fi fost realizată de o companie de gaze, dar că nu ar fi fost semnalizată corespunzător.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net