Primele imagini cu medicul-erou Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Piatra Neamț: "Pot deja să merg cu bicicleta"

catalin-denciu-medic-piatra-neamt.jpg

Primele imagini cu medicul Catalin Denciu, în Belgia
foto: Beldefnews

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Imagini și mărturii emoționante vin din Belgia, acolo unde medicul Cătălin Denciu se recuperează miraculos după iadul trăit în incendiul de la Piatra Neamț, din 14 noiembrie 2020.

Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț, în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, a povestit pentru Beldefnews, un site al Apărării belgiene, că acum poate merge din nou, deși îndoirea brațelor este încă dificilă. Medicul povestește cum s-a trezit la terapie intensivă după coma artificială în care a fost indus timp de trei săptămâni.

catalin-denciu-belgia.png

Primele imagini cu medicul Catalin Denciu, în Belgia
foto: Beldefnews

Medicul Cătălin Denciu: "Îndoirea brațelor este încă dificilă"

„Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie. Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, spune el pentru Beldefnews.

Soția stă cu el la spital

Au trecut câteva săptămâni de la ultima intervenţie chirurgicală şi reabilitarea sa a dat deja rezultate. Soţia sa, dr. Alina Denciu, a călătorit în Belgia şi stă într-o cameră pentru personalul militar de la spital pentru a-şi sprijini soţul, învăţând şi tehnicile necesare pentru a avea grijă de acesta după ce se va întoarce definitiv acasă.

catalin-denciu-recuperare-belgia.png

Cătălin Denciu a povestit cum s-a trezit la terapie intensivă după coma artificială în care a fost indus timp de 3 săptămâni
foto: Beldefnews

Ioan Cătălin Denciu, medicul de gardă de la ATI Piatra Neamţ în timpul incendiului din seara de 14 noiembrie 2020, a încercat să salveze un pacient din flăcări atunci când a izbucnit incendiul, suferind arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Acesta a fost transferat la scurt timp după incendiu în Belgia, în baza acordului de colaborare dintre România şi statul belgian în cazurile de mari arşi, pentru a fi tratat.

Citește și:

Medicul Cătălin Denciu a ars ca o torță. ”Protecțiile din plastic cu care era îmbrăcat au luat foc instant”

Soția medicului-erou Cătălin Denciu: "I-am spus că avem nevoie de un soţ, de un tată, nu de un erou"

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5