Primăria sectorului 1 cumpără un aparat de detectare a coronavirusului care poate face 1000 de teste pe zi

Ultima actualizare:

    Dan Tudorache, primarul sectorului 1 cumpără aparatul pe baza căruia se va face testarea bucureștenilor
Dan Tudorache, primarul sectorului 1 cumpără aparatul pe baza căruia se va face testarea bucureștenilor

Cel mai puternic aparat din România pentru detectarea coronavirusului va fi achiziționat de primăria sectorului 1. Autoritățile din sectorul 1 au aprobat miercuri cumpărarea cu aproape un milion de euro a unui computer tomograf mobil, cu un soft special, care permite depistarea rapidă a infectării cu COVID 19.

Aparatul ultraperformant va fi achiziționat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman. Potrivit primarului Dan Tudorache, aparatul va fi montat pe o platformă şi va fi utilizat de specialiştii de la Institutul"Matei Balş”, cei care au și propus achiziționarea acestuia. Cumpărarea aparatului a fost aprobată miercuri de Consiliul Local al sectorului 1 într-o ședință specială. Cu aceeași ocazie a mai fost votată achiziționarea a 10.000 de testere pentru aparatura mobilă PCR. Edilul a explicat consilierilor că aparatura mobilă PCR este utilizată pentru diagnosticarea diferitelor infecţii și dă posibilitatea identificării agenţilor cauzatori ai bolilor infecţioase, prin identificarea materialului lor genetic (ADN sau ARN), în probele obţinute de la persoana supusă investigaţiei.

“Prin intermediul acestui soft, care ajunge pentru prima oară în România în Sectorul 1, vom putea să testăm un număr important de bucureșteni, în jur de 1000 de teste pe zi. Astfel, împreună cu specialiștii de la Matei Balș, vom putea să-i depistăm rapid pe acei locuitorii ai Capitalei care sunt pozitivi și vom putea limita la maxim răspândirea coronavirusului în rândul bucureștenilor”, a declarat Dan Tudorache.

Sectorul 1 cumpără aparatură pentru patru spitale

Consiliul Local al sectorului 1 a mai votat cumpărarea de aparatură care să ajute în bătălia cu pandemia de coronavirus pentru patru spitale din sectorul 1. Astfel vor fi luate: 8 ventilatoare medicale Secția ATI-Spitalul Clinic de Urgențe Pentru Copii „Grigore Alexandrescu”; 20 ventilatoare medicale Secția ATI - Spitalul Clinic de Urgență Floreasca; 20 ventilatoare medicale Secția ATI - Spitalul Clinic de Urgență “Elias”; 2 ventilatoare medicale Secția ATI - Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Pentru Spitalul Floreasca vor mai fi achiziționate 30 monitoare funcții vitale, 30 de infuziomate, 20 de lămpi dezinfecție UV, 10 nebulizatoare, un  aparat pentru dezinfecție UV și un aparat de testare Real Time PCR. Pentru Spitalul Elias vor fi achiziționate încă 10 paturi, 10 monitoare funcții vitale și un ansamblu de 4 injectomate și infuziomate grupate în sistem, toate pentru extinderea secției ATI

Citiți și

Informații noi privind testarea bucureștenilor. Cine îi va anunța pe cei incluși în campanie

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 215 decese. Doi bărbați declarați vindecați au fost testați din nou pozitiv

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net