Primăria sectorului 1 cumpără un aparat de detectare a coronavirusului care poate face 1000 de teste pe zi

dan_tudorache.jpg

Dan Tudorache, primarul sectorului 1
Dan Tudorache, primarul sectorului 1 cumpără aparatul pe baza căruia se va face testarea bucureștenilor
Citeste tot despre: 

Cel mai puternic aparat din România pentru detectarea coronavirusului va fi achiziționat de primăria sectorului 1. Autoritățile din sectorul 1 au aprobat miercuri cumpărarea cu aproape un milion de euro a unui computer tomograf mobil, cu un soft special, care permite depistarea rapidă a infectării cu COVID 19.

Aparatul ultraperformant va fi achiziționat de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman. Potrivit primarului Dan Tudorache, aparatul va fi montat pe o platformă şi va fi utilizat de specialiştii de la Institutul"Matei Balş”, cei care au și propus achiziționarea acestuia. Cumpărarea aparatului a fost aprobată miercuri de Consiliul Local al sectorului 1 într-o ședință specială. Cu aceeași ocazie a mai fost votată achiziționarea a 10.000 de testere pentru aparatura mobilă PCR. Edilul a explicat consilierilor că aparatura mobilă PCR este utilizată pentru diagnosticarea diferitelor infecţii și dă posibilitatea identificării agenţilor cauzatori ai bolilor infecţioase, prin identificarea materialului lor genetic (ADN sau ARN), în probele obţinute de la persoana supusă investigaţiei.

“Prin intermediul acestui soft, care ajunge pentru prima oară în România în Sectorul 1, vom putea să testăm un număr important de bucureșteni, în jur de 1000 de teste pe zi. Astfel, împreună cu specialiștii de la Matei Balș, vom putea să-i depistăm rapid pe acei locuitorii ai Capitalei care sunt pozitivi și vom putea limita la maxim răspândirea coronavirusului în rândul bucureștenilor”, a declarat Dan Tudorache.

Sectorul 1 cumpără aparatură pentru patru spitale

Consiliul Local al sectorului 1 a mai votat cumpărarea de aparatură care să ajute în bătălia cu pandemia de coronavirus pentru patru spitale din sectorul 1. Astfel vor fi luate: 8 ventilatoare medicale Secția ATI-Spitalul Clinic de Urgențe Pentru Copii „Grigore Alexandrescu”; 20 ventilatoare medicale Secția ATI - Spitalul Clinic de Urgență Floreasca; 20 ventilatoare medicale Secția ATI - Spitalul Clinic de Urgență “Elias”; 2 ventilatoare medicale Secția ATI - Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice. Pentru Spitalul Floreasca vor mai fi achiziționate 30 monitoare funcții vitale, 30 de infuziomate, 20 de lămpi dezinfecție UV, 10 nebulizatoare, un  aparat pentru dezinfecție UV și un aparat de testare Real Time PCR. Pentru Spitalul Elias vor fi achiziționate încă 10 paturi, 10 monitoare funcții vitale și un ansamblu de 4 injectomate și infuziomate grupate în sistem, toate pentru extinderea secției ATI

 

Citiți și

 

Informații noi privind testarea bucureștenilor. Cine îi va anunța pe cei incluși în campanie

 

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 215 decese. Doi bărbați declarați vindecați au fost testați din nou pozitiv

Loading...

Citește și

  • Supa de liliac arată grotesc

    Cercetătorii chinezi au ajuns la concluzia că sursa infecţiei cu coronavirus sunt şerpii şi supa de liliac. Virusul ucigaş care a infectat peste 571 de oameni în întreaga lume şi a omorât 17 ar fi o combinaţie între un virus care afectează liliecii şi un altul total necunoscut.

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!