Președintele Iohannis despre primul caz de coronavirus: Nu există niciun motiv real de panică

klaus_iohannis-presedinte.jpg

Klaus Iohannis este mulțumit de prestația Guvernului Orban în privința coronavirusului
Klaus Iohannis face apel la calm în privința coronavirusului

Isteria apărută după ce s-a confirmat primul caz de coronavirus la un tânăr din județul Gorj a determinat autoritățile să facă apel la calm. După ce reprezentanții Guvernului au transmis că nu este cazul să ne imaginăm că suntem în plină epidemie dacă se întâmplă să avem un singur caz, președintele a lăsat, la rândul său, un mesaj pe Facebook, în care le cere românilor să trateze cu seriozitate situația creeată.

Șeful statului face un apel la români în contexul apariției primului caz de infecție cu coronavirus pe teritoriul țării. Președintele Iohannis le cere oamenilor să nu intre în panică și să fie solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul. El spune că infecția cu coronavirus provoacă simptome ușoare în multe cazuri.

”Dragi români,
Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Președintele a mai precizat că instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. ”Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice.”, a mai explicat șeful statului.

Primul caz de coronavirus în România despre care președintele Iohannis spune că nu este un motiv de panică reală, este un tânăr din Gorj. El se află în carantină la Spitalul Matei Balș din București, iar starea lui este bună.

 

Citește și: 

Coronavirus în România. Cum se acordă concediul medical și indemnizația pentru carantină

Lista cu spitalele unde te poți testa de coronavirus. Cine își poate face analiza

Loading...

Citește și

  • coronavirus 2020 china bilant morti

    Frica de coronavirus i-a făcut pe români să caute informații de pe orice sursă. Din păcate, au apărut peste noapte tot felul de sfaturi venite de la așa-zișii specialiști care sunt de fapt doar metode de a aduce panică în rândul oamenilor. Autoritățile au pus la dispoziția celor care vor să afle despre prevenirea îmbolnăvirii, un număr special TELVERDE, 0800800358. Însă acesta nu este număr de urgență.

  • raed arafat portret

    Panica ce a cuprins România de la creșterea alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus din Italia i-a făcut pe oameni să își facă provizii de alimente și echipamente de protecție. Românii cred că în acest fel vor trece mai ușor peste epidemie. Autoritățile încearcă însă să îi calmeze pe cei speriați și spun că până acum nu avem niciun caz de infecție, iar dacă se va întâmpla să fie o înregistrată vreo contaminare, acest fapt nu înseamnă că avem epidemie.