Preot, despre sarcina după un viol, la radio Trinitas: ”Poate ți-a plăcut să se repete”

vasile-raduca.jpg

vasile raduca
Preotul Vasile Răducă este prodecanul Facultății de Teologie
foto: Wikimedia

Invitat la postul de radio Trinitas, ce aparţine Patriarhiei Române, preotul Vasile Răducă a făcut câteva afirmaţii controversate despre sarcina după un viol, sexul cu prezervativ şi relaţia dintre o tânără şi un partener de religie musulmană. Răducă este prodecanul Facultății de Teologie și secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române.

Emisiunea, realizată după formatul ascultătorii întreabă, invitatul răspunde, a fost difuzată pe 27 mai la radio Trinitas și a fost reclamată la CNA. Potrivit Pagina de Media, invitatul emisiunii, preotul Vasile Răducă, a oferit numeroase răspunsuri scandaloase în chestiuni legate de sarcina după un viol, folosirea prezervativului sau relația cu un bărbat musulman.

Sarcina după un viol: ”Dacă se soldează cu graviditate, este vorba de un viol la care ai consimțit”

Întrebat dacă pruncii proveniţi în urma unor violuri sunt tot daruri de la Dumnezeu, preotul a răspuns: „Sunt rarisime cazurile în care violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a interveni, prin măsuri igienice, încât să facă de aşa manieră încât spermatozoizii să nu atingă ovocitul, care stă acolo, aşa, ca-ntr-o floare, în trompele falopiene (...). Dacă s-a produs şi aşa, luaţi-l ca pe un dar al lui Dumnezeu“.

Sexul cu prezervativ: ”Cei tineri nu fac altceva decât să se masturbeze”

Întrebat ce crede despre sintagma „prezervativul este mai bun decât avortul”, preotul a spus: „În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare. O relaţie firească, în limitele normalului între bărbat şi femeie, îi aduce femeii sănătate, altfel, ea nu este decât excitată, masturbată, pur şi simplu, şi, fie că, la un moment dat, are un acces şi se duce la un bărbat care are cu ea o relaţie normală şi-şi părăseşte soţul care, pe o perioadă de timp, n-a făcut altceva decât s-o masturbeze, scuzaţi-mi că sunt foarte dur“.

Relația cu un bărbat musulman: ”În Islam, femeia e considerată o lighioană”

Întrebat de o femeie din Argeș ce ar trebui să facă în condițiile în care fiica ei este în concubinaj cu un bărbat de origine musulmană, preotul Răducă a avut o reacție foarte vehementă. "Aaa, vai de noi! (...) Doamnă, eu v-aș da două răspunsuri. Înainte de toate, rugați-vă… rugați-vă la Dumnezeu ca fata dumneavoastră să termine cu această relație. Tânărul respectiv este de altă religie dar, credeți-mă, eu, ca român, gândindu-mă la istoria de 500 de ani în care românii au stat sub turci, am, doamnă, îmi pare rău c-o spun, am mari rezerve față de anumite forme de intimitate cu anumite persoane. Vă rog să rețineți că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere.”

Reacția Patriarhiei

Reprezentanţii Patriarhiei şi ai postului Trinitas s-au delimitat de afirmaţiile preotului care a fost invitat în studio. Postul s-a ales cu o somaţie de la CNA. „Nu pot decât să exprim foarte clar, de la început, că ne aflăm într-o situaţie deplorabilă. Părintele profesor Răducă, pe care şi eu l-am avut profesor, este un om care atunci când se implică într-o discuţie devine destul de pătimaş. N-am venit să-l scuz, chiar mă detaşez radical de absolut toate afirmaţiile făcute de acesta. El a fost invitat rarisim la posturile noastre de televiziune şi radio, iar după un acest context în care a făcut afirmaţii absolut discutabile, criticabile şi autoincriminante pentru el, nici nu va mai putea fi invitat în emisiuni“, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei în fața CNA.

Citește și:

Artist român, discurs dur pe Facebook: “Violul nu e pedepsit suficient de aspru în România”

Vaslui şi Iaşi, fruntaşe la violuri. Care e singurul judeţ fără nici o infracţiune sexuală

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1