Premieră: Trei șoferi condamnați în urma unui accident mortal pe o trecere de pietoni din Iași. Cum a fost posibil

Ultima actualizare:

    Foto: bzi.ro
Foto: bzi.ro

Verdict în premieră în justiția ieșeană, în cazul unui bărbat ucis pe o trecere de pietoni, după ce a fost călcat de trei mașini, una după alta! Magistrații i-au condamnat pe toți trei șoferii implicați în accident.

Cei trei șoferi au primit pedepse cu suspendarea executării, pentru ucidere din culpă. La sfârșitul săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Lajos Gabor la 3 ani de închisoare  cu suspendare, iar Viorel Nemțanu și Ovidiu Cristian Bura au primit câte o pedeapsă de 1 an și 4 luni de închisoare, tot cu suspendare. În plus, cei trei șoferi au fost obligați de judecători să presteze 100, respectiv câte 80 de zile de muncă în folosul comunității, scrie bzi.ro.

Daune morale și materiale de zeci de mii de euro    

Pe lângă pedepsele date celor trei șoferi, magistrații au obligat trei firme de asigurări să le plătească despăgubiri rudelor victimei accidentului rutier. „Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Mihaela D. și obligă, în solidar, părțile responsabile civilmente SC Allianz-Țiriac SA, SC City Insurance SA și Uniqa Biztosito ZRT Ungaria, prin corespondentul din România SC Uniqa Asigurări SA, la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune materiale, și a sumei de 20.000 de euro, daune morale. Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Alexandru Iulian D. și obligă, în solidar, părțile responsabile civilmente SC Allianz-Țiriac SA, SC City Insurance SA și Uniqa Biztosito ZRT Ungaria la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de euro, daune morale. Admite în parte acțiunea formulată de partea civilă Florinela D. și obligă, în solidar, părțile responsabile civilmente la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de euro, daune morale. Respinge, ca neîntemeiate, celelalte pretenții formulate de părțile civile Mihaela, Alexandru Iulian și Florinela D.”, au precizat judecătorii ieșeni.

Cum s-a petrecut accidentul     

Procesul a început pe 6 mai 2019, când cei trei șoferi au fostt trimiși în judecată sub aceeași acuzație: ucidere din culpă. Accidentul s-a petrecut în seara zilei de 2 septembrie 2015, când victima Vasile D., în stare de ebrietate fiind, a ieșit din benzinăria Mol, amplasată vizavi de magazinul Metro, din Iași. Aceasta s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni, marcată corespunzător. În momentul în care se afla pe trecere, în apropiere de axul drumului, a fost acroșată de Lajos Gabor, ce se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen Transporter și se deplasa dinspre Lețcani spre Iași. După impact, șoferul a oprit autovehiculul, fără a aprinde luminile de avarie sau alte lumini, în apropiere de axul drumului. Din acest motiv, alte două autoturisme, ai căror șoferi au depășit neregulamentar duba oprită de Lajos Gabor, ce veneau din aceeași direcție, au trecut peste corpul victimei. 

Citește și: 

Închisoare cu suspendare pentru un tânăr de 20 de ani care şi-a ucis doi prieteni. A condus beat şi fără permis

Un român drogat şi fără permis auto a provocat un accident de circulaţie în Germania. Ce au mai descoperit polițiștii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net