Povești de groază din spitale: „M-am săturat! Vreau să mor!”

Ultima actualizare:

    Realitatea din spitale depășește cu mult orice imaginațieFOTO: Facebook/Lucretiu Radu
Realitatea din spitale depășește cu mult orice imaginațieFOTO: Facebook/Lucretiu Radu

În timp ce numărul infectărilor zilnice cu SARS-CoV-2 se menține peste 15.000 de cazuri, în spitale situația este critică. Medici și pacienți deopotrivă se luptă, ca pe front, cu dușmanul invizibil care atacă fără milă. Cei mai în vârstă abia dacă mai pot să ceară o gură de oxigen, iar cu ultimele puteri cer moartea.

Tragediile din secțiile de urgențe și de terapie intensivă au atins cote inimaginabile, în ultimele zile. Iar medicii se uită cu spreanță către autorități, cerând să facă ceva pentru a le mai ridica povara. Acum, mulți spun că, iadul, în imaginea pe care o aveau ei, pare un loc de relaxare pe lângă realitatea crudă din prezent.

”Viii stau cu morții de oxigen lângă ei”

Raluca Mihaela Bercea, medic de ATI la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, i-a reamintit preşedintelui Iohannis, chiar pe pagina lui de Facebook, declaraţiile din vară prin care acesta susţinea că pandemia a fost învinsă. „Domnule preşedinte, ştiţi cum arată un izolator COVID în UPU? Cum stau viii cu oxigen cu morţii pe lângă ei, cum personalul este epuizat şi neputincios, cum nu zăreşti decât răzleţ câte un pacient vaccinat, cum locurile în spitale s-au sfârşit de mult în aceste condiţii? Astăzi am coborât, ca în fiecare zi, în UPU şi nu am mai avut cum ajuta pe nimeni, 91 de pacienţi pe băncuţe, paturi, peste tot, ale căror gemete de suferinţă nu pot fi uitate uşor de noi, cei care lucrăm cu pacienţii cu COVID din martie 2020”, a scris medicul prahovean, citat de Adevărul.ro.

O pacientă țipă cu disperare că dorește să moară

Situația este critică și la Spitalului Mobil de la Lețcani din Iași unde peste 20 de pacienți COVID se zbat între viață și moarte. În liniștea asurzitoare care cuprinde intrarea în spital se aud doar sunetele emise de aparatele care îi țin în viață pe pacienții aflați în stare foarte gravă. Puțini sunt cei care sunt conștienți și pot vorbi, să spună prin ce dureri trec, scriu reporterii BZI. O pacientă dependentă de oxigen cu greu și-a găsit cuvintele și cu lacrimi în ochi a transmis:

„Cel mai rău îmi pare că nu m-am vaccinat, iar dacă o să ies de aici vie, o să le spun și nepoților, și tuturor să se vaccineze. Nu e de glumă! România arde!”.

Această femeie mai are o speranță că își va reveni, însă la salonul alăturat o altă pacientă urla de disperare și suferință. Peste tot se auzea strigătul ei de disperare: „M-am săturat! Vreau să mor!”. Minute la rând a țipat femeia, până a rămas fără puteri.

Medicii îi roagă pe români să se vaccineze. ”Dacă va fi (Doamne ferește să fie!) să vedeți negru în fața ochilor, după asta nu va mai fi nimic”

Medicul Lucrețiu Radu de la Spitalul Filantropia din Craiova a postat pe Facebook un mesaj pentru antivacciniști.

”Dacă va fi (Doamne ferește să fie!) să vedeți negru în fața ochilor, după asta nu va mai fi nimic. Va fi prea târziu să te gândești de ce nu te-ai vaccinat (puteai tu cumva să duci și cip-urile alea 5G și metalonucleoizii ăia din vaccin, și ce o mai fi băgat Bill Gates acolo ca să moară unii și să poată schimba el însuși șeful de scară de la S12 din Ferentari ...) sau de ce măcar nu te-ai protejat cu banala aia de mască...

Veți vedea (Doamne ferește!) negru pentru că asta e culoarea sacilor. A sacilor finali. Neagră”, a scris medicul.

Joi, 21 octombrie,  autoritățile au raportat 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese în doar 24 de ore.

Citește și:Doctor Beatrice Mahler despre situația critică din spitale. ”Fără vaccinare vom trăi o dramă pe care mintea nu o poate cuprinde”

Povești înfiorătoare din spitale. Oameni care cer să fie spovediți și antivacciniști urlând că se fac experimente

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net