Povestea ursulețului salvat la Sibiu. Uite cum arată îmbrăcat în polițist! FOTO

Ultima actualizare:

    Ursulețul a fost înfășurat într-o haină de polițieFOTO: Facebook/ Poliția Română
Ursulețul a fost înfășurat într-o haină de polițieFOTO: Facebook/ Poliția Română

Poveste emoționantă la Sibiu! Un ursuleț de numai trei kilograme a fost salvat de polițiști și dus la o grădină zoologică unde va fi îngrijit. Pentru că era ud și părea rănit, unul dintre oamenii legii l-au îmbrăcat cu haina lui.

Polițiștii au fost anunțați prin 112 că un urs ar fi prins în capcană, pe un fond de vânătoare din județul Sibiu. Când au ajuns acolo, au văzut un puiuț rănit la un picior. L-au dus la Gradina Zoologică din Sibiu pentru a fi îngrijit.

Ursulețul a fost îmbrăcat în uniforma de poliție

Poliția Română a anunțat pe pagina de Facebook a instituției că, incidentul părea a fi o infracțiune de braconaj, însă totul s-a transformat într-o acțiune de salvare a unui ursuleț accidentat.

”Un apel 112 informa Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu că, pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană.

Polițiștii s-au deplasat de urgență în zonă și au găsit un pui de urs”, a transmis Poliția Română.

Polițiștii mai precizează că este vorba despre un exemplar de urs brun, de aproximativ 3 kilograme, iar, în zonă, nu au fost descoperite capcane destinate capturării animalelor salbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.


    Angajații Gradinii Zoologice l-au hrănit cu biberonul pe puiul de ursFOTO: Facebook/ Poliția Română
Angajații Gradinii Zoologice l-au hrănit cu biberonul pe puiul de ursFOTO: Facebook/ Poliția Română

”Și pentru că prezenta leziuni la un membru, survenite cel mai probabil prin cădere sau aluncare de la înălțime, a fost luată măsura transportării lui la Gradina Zoologică Sibiu, pentru îngrijiri medicale și hrănire”, a mai transmis Poliția.

Ursoaica fără nume, eliberată de la ZOO

O altă poveste emoționantă este cea a ”ursoaicei fără nume”. După 38 de ani petrecuți în captivitate, una dintre cele mai bătrâne ursoaice din România a ajuns la Sanctuarul de urși de la Zărnești, acolo unde își va petrece ultimii ani, sau chiar zile din viață, scrie Digi 24. „Ursul fără nume”, pentru că până acum a fost „doar un număr într-un registru”, își caută acum nume. Cristina Lapiș, fondatoarea rezervației de urși de la Zărnești, a spus că animalul încă nu înțelege ce i se întâmplă. ”A pășit pe iarbă pentru prima dată și încă nu-i vine să creadă că nu mai are gratii”, a povestit Cristina Lapiș care a mai explicat că va avea nevoie de luni de zile până când se va obișnui și este convinsă că ceilalți urși o vor ajuta. Ursoaica și-a petrecut toată viață în captitvitate, iar în ultimii 11 ani a trăit într-o cușcă betonată, de 25 mp, în parcul zoologic de la Rădăuți.

Citește și:

EXCLUSIV În pădurile astea a fost ucis ursul Arthur! Ce spun localnicii din Ojdula despre cazul care a scandalizat opinia publică

Imagini cu blana ursului Arthur, într-o tăbăcărie din Târgu Secuiesc. Ministrul Mediului: "Este faptă penală dacă trofeul pleacă din ţară"

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net