Povestea pacientului 36 cu plămânii distruși. Zece pompieri SMURD l-au cărat fără echipament de protecție

Ultima actualizare:

    Pompierii SMURD care l-au luat pe pacientul 36 de acasă cu ambulanța se află în carantină
Pompierii SMURD care l-au luat pe pacientul 36 de acasă cu ambulanța se află în carantină

Incredibil, dar adevărat! Un bărbat, de 56 de ani, care se află de câteva zile internat la Spitalul de Boli Infecțiase ”Victor Babeș”, din Capitală, cu coronavirus, pare a fi și el o bombă biologică. Acesta a fost luat de acasă de zece salvatori SMURD pentru că este obez. Nu a spus că a fost plecat din țară, ci că are probleme cardiace, astfel că cei de la 112 au trimis la caz pompierii fără a avea echipament de protecție.

Zece paramedici pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București- Ilfov sunt în carantină în centrul de la Cățelu.

Asta după ce în noaptea de 10 spre 11 martie, în jurul ore 2.00, au fost trimiși de 112 la un caz al unui bărbat obez, de 56 de ani. Acesta a acuzat probleme respiratorii, dar nu i-a spus centralistei că a fost plecat din țară.

Inițial, la domiciliul său a ajuns un echipaj, care a constatat însă că omul este supraponderal și că nu-l poate căra. A cerut ajutorul prin stație și au mai venit încă cinci salvatori. 

Pacientul 36 nu mai are plămâni

În total, zece pompieri SMURD s-au chinuit să-l urce pe targă și să-l coboare pe scări. L-au dus la Spitalul Universitar de Urgență, după care au revenit la bază și au intrat în contact cu alți colegi.

Starea pacientului s-a agravat, medicii i-au făcut radiografie toracică. Când a primit-o, medicul de gardă a rămas înmărmurit: omul practic nu mai avea plămâni, atât de tare era afectat de coronavirus.

Abia atunci pacientul a recunoscut că a fost plecat din țară, în perioada 22-29 februarie, și că a călătorit în Israel împreună cu fostul ofițer MAI care a răspândit coronavirus în Capitală.

I s-au prelevat rapid probe, care au fost transmise către Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Au ieși pozitive pe 11 martie, fiind declarat pacientul cu numărul 36, și a fost internat la Spitalul ”Victor Babeș”, la secția de terapie intensivă. Oficialii spun că starea lui este gravă, mai ales că suferă și de probleme cardiace.

Pompierii de la ISU București-Ilfov sunt în carantină

Întorcându-ne la povestea celor zece militari, aflăm de pe agendapompierului.ro că aceștia provin de la Detașamentul 13 Septembrie și de la Detașamentul Mihai Vodă.

În seara de 11 martie, sursele noastre spun că șefii acestora s-au întrunit într-o ședință de comitet la Cotroceni, dar situația a fost ținută ascunsă departe de urechile jurnaliștilor. 

„La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, ze ce cadre militare se află în izolare la domiciliu/ într-o locație care aparține ISU. De asemenea, toți sunt sub monitorizare medicală”, a transmis Inspectoratul General pentru Stuații de Urgență, abia la solicitarea RealitateadeBucuresti.net. 

În prezent, la nivel național, sunt 60 de paramedici pompieri care sunt în carantină și autoizolare, după ce au intrat în contact cu pacienți posibil infectați sau au călătorit în zone de risc.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net