Poliţiştii, obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru, din 5 august

Ultima actualizare:

    Poliţiştii vor fi obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând din 5 august, din dispoziţia ministrului de Interne Mihai FiforFOTO: adevarul.ro
Poliţiştii vor fi obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând din 5 august, din dispoziţia ministrului de Interne Mihai FiforFOTO: adevarul.ro

Poliţiştii vor fi obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând din 5 august, din dispoziţia ministrului de Interne Mihai Fifor. Excepţie vor face cei din programul de protecţie a martorilor, de la operaţiuni speciale, cei care desfăşoară activităţi investigativ - operative în afara secţiilor de poliţie.

Nu mai vedem de mult timp polițiști pe stradă, cu excepția celor de la Rutieră. Cei mai mulți dintre noi nu se simt în siguranță pe stradă, cu atât mai mult cu cât apar tot felul de infracțiuni cu care nu suntem obișnuiți, cum ar fi copii răpiți, trafic de persoane, copii abuzați în parc, tentative de viol.

Propus de premierul Viorica Dăncilă ministru interimar de Interne, de la Mihai Fifor se așteaptă acum reforma instituției și eliminarea defectelor de sistem și a oamenilor care au favorizat tragedia de la Caracal.

O primă măsură anunțată de Mihai Fifor: ”Începând cu data de 5.08.2019, poliţiştii ce încadrează toate unităţile din structura organizatorică a Poliţiei Române vor purta, în timpul programului de lucru, uniforma de poliţie specifică corpului din care fac parte”, a transmis inspectorul general al Poliţiei Române, din dispoziţia ministrului interimar al Afacerilor Interne Mihhai Fifor.

Excepţie vor face poliţiştii din cadrul structurilor de protecţie a martorilor, operaşiuni speciale şi combatere a criminalităţii organizate, poliţiştii din cadrul celorlalte structuri operative numai pe timpul desfăşurării activităţilor investigativ-operative în afara sediilor unităţilor de poliţie, poliţiştii care participă la misiuni punctuale în afara sediilor unitţilor de poliţie, iar portul uniformei specifice ar fi de natură a compromite confidenţialitatea misiunii şi/sau siguranţa poliţiştilor implicaţi, scrie news.ro.

Mai sunt exceptaţi de la aplicarea acestei dispoziţii poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea în laboratoare de examinare a probelor, precum şi cei din cadrul structurilor de criminalistică ce desfăşoară acivităţi de cercetare la faţa locului, caz în care vor purta combinezoane anticontaminare sau uniforma de poliţie adaptată sezonului.

Cum explică Mihai Fifor decizia

Într-o intervenţie la Antena 3, miercuri (31 iulie), pe tema cazului adolescentelor dispărute la Caracal, ministrul Mihai Fifor a declarat: ”Este vorba de proceduri, este vorba de întoarcerea în stradă, la patrulele mixte poliţie-jandarmi, pentru că cetăţeanul trebuie să-l vadă pe poliţist în stradă, acolo unde îi poate asigura protecţia nemijlocit”, a spus ministrul interimar de interne.

Măsura propusă de Mihai Fifor, criticată de Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu, în prezent polițist pensionat, sesizează însă elemente absurde ale acestui ordin.

”Și, da, aștept cu interes să-i vad pe colegii de la Operațiuni Speciale camuflați în uniforme în timpul unei acțiuni de filaj. Și pe băieții de la Antidrog purtând mândri însemnele siguranței și încrederii în timpul unei livrări supravegheate de droage.Bravo, bosulică! Orice reformă adevărată începe cu puțină căprărie! După acest ordin stupid care a generat reacții negative, justificate, IGP-ul a transmis în teritoriu precizări suplimentare prin care efectivele erau anunțate că se așteaptă alte precizări suplimentare de la minister. Dacă nici acum nu-i clar…”, a scris pe pagina sa de Facebook Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia. A fost desemnat “Polițistul anului” în 2007 si 2013 la categoria “Combaterea Criminalității Organizate” și ”Polițistul anului” în 2013. El s-a făcut remarcat după ce a fost acuzat că a sprijinit o grupare infracțională, a fost arestat, apoi eliberat. În 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat, iar în 2018 s-a pensionat.

Citește și

Fiica lui Gheorghe Dincă neagă acuzațiile de trafic de minore: «Mâine vor fi declarații»

Dezvăluiri despre fiica lui Gheorghe Dincă. Le-ar fi făcut rost de fete unor afaceriști italieni

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net