Polițiști de frontieră instruiți anticorupție, trimiși în judecată pentru luare de mită

Ultima actualizare:

    PCTF Giurgiu (arhiva Click!)
PCTF Giurgiu (arhiva Click!)

Șase polițiști de frontieră de la Giurgiu au fost trimiși în judecată după ce au luat de sute de ori mită de la șoferii care intrau în România. Culmea, agenții erau abolvenți de cursuri anticorupție.

Ancheta arată că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenții de poliție de frontieră au pretins și primit diverse sume de bani la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii  atribuțiilor de serviciu.

Pentru a-i determina  pe conducătorii auto să le ofere sume de bani (între 200 și 300 de lei) sau foloase materiale, poliţiştii invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii și documente de însoţire a mărfurilor. Aceste situații ar fi atras verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale. Astfel, ca să ”scape” mai ușor, șoferii dădeau mită.

Probatoriul a fost administrat cu sprijinul Serviciului Operații din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Este de menționat faptul că în perioada 2017-2019, Direcţia Generală Anticorupţie a desfăşurat mai multe activităţi de informare şi instruire anticorupţie, activități la care a participat personalul din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, inclusiv cei 6 inculpaţi, se arată în comunicatul DGA.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/doua-masini-tesla-valoare-de-160000-de-euro-confiscate-la-vama-giurgiu

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net