PNL încearcă să negocieze cu PSD un pact pe trei ani. Klaus Iohannis a cerut guvern format din cele două partide

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis nu vrea USR la guvernareFoto: presidency.ro
Klaus Iohannis nu vrea USR la guvernareFoto: presidency.ro

PNL negociază un guvern cu PSD mimând discuții cu USR. Este poza politică a momentului, după ce președintele României, Klaus Iohannis a cerut PNL să demareze negocieri în forță cu partidul condus de Marcel Ciolacu. De partea unei alianțe cu PSD sunt mulți lideri din Ardeal și Moldova, care au cerut cu orice preț rămânerea la guvernare.

 Negocierile cu PSD sunt purtate de Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan și Emil Boc care s-au întâlnit deja cu lideri importanți ai acestei formațiuni. În mediile politice se vorbește că PNL și PSD negociază o înțelegere de a conduce România până la alegerile din 2024.

Emil Boc a cerut excluderea din partid a lui Ludovic Orban

Emil Boc a surprins colegii prezenți la Biroul Executiv, forul de conducere al PNL desfășurat luni, cerând excluderea din partid a lui Ludovic Orban. PSD este dispus să intre la guvernare cu PNL și UDMR dar cere opt ministere din cele 18 din guvern.”PSD își asumă să intre la guvernare”, a spus președintele Ciolacu. O lovitură pentru PNL a fost dată de grupul minorităților care a anunțat că va sprijini un guvern PNL-PSD-UDMR și nu un guvern PNL-USR-UDMR.

PNL a început să facă înțelegeri cu PSD

Au apărut deja primele semne că se profilează o înțelegere PNL-PSD, iar cele două părți încearcă acum să o motiveze pentru alegătorii fideli. Astfel, ieri a fost ales președinte al Camerei Deputaților Sorin Grindeanu, reprezentanții PNL abținându-se de la vot, deși ei ar fi trebuit să voteze pentru candidatul USR, Cristina Prună. Gestul vine la o zi după ce PNL a sprijinit PSD pentru a realiza o premieră în Arad. După 17 ani, PSD pune mâna pe un  post important în administrația locală din această urbe. Cât de supărat a fost primarul PNL al Aradului, Călin Bibarț, cum de a încălcat mâna dreaptă a vicepreședintelui Gheorghe Falcă decizia PNL, ”fără înțelegeri cu PSD”? ”Sper să nu fie un vot pentru un om, ci pentru o majoritate care să susțină proiectele Aradului(…)”, a declarat sincer edilul Bibarț citat de aradon.ro.

Citiți și

Nicolae Ciucă: «Sâmbătă depunem lista miniştrilor». Încă se negociază cu PSD şi USR

Klaus Iohannis atacă USR-PLUS și amână negocierile pentru un nou premier pentru săptămâna viitoare

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net