Nicolae Ciucă: «Sâmbătă depunem lista miniştrilor». Încă se negociază cu PSD şi USR

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă în urmă cu opt zileFoto: inquam photos
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Nicolae Ciucă în urmă cu opt zileFoto: inquam photos

Criza politică se întinde parcă la nesfârşit! Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întors joi din Egipt şi a discutat cu liderii PNL şi cu premierul desemnat Nicolae Ciucă despre stadiul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.

Deşi nu există o certitudine privind formarea Executivului Ciucă, PNL şi UDMR au finalizat programul şi lista miniştrilor. ”Sâmbătă seară (n.r. - 30 octombrie) depunem programul de guvernare şi lista nominală a miniştrilor din cabinet, urmând ca, săptămâna viitoare, să intre în Parlament spre aprobare. Nu este închisă uşa către absolut nimeni. Mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”, a spus, sigur pe el, generalul Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

PNL i-a prezentat joi seară lui Iohannis scenariile desprinse după negocierile cu PSD şi UDMR şi acesta urma să hotărască pe care dintre ele se va merge. ”Încă se negociază cu PSD şi USR. Cei de la PSD au spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, aşa că nu înţeleg pretenţiile de a primi ministere. Nu se poate reface USL”, a subliniat preşedintele Florin Cîţu. Negocierile sunt în impas pentru că PSD nu acceptă guvern minoritar şi propune ori un cabinet de tehnocraţi, ori unul în care să aibă jumătate din mandate. Nici USR nu vrea un guvern minoritar PNL-UDMR, nici unul de tehnocraţi, ci doar unul din care să facă parte. “Deja întindem prea mult răbdarea românilor şi e cazul să fie luată o decizie”, a afirmat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net