Percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov. Se decontau ilegal întreruperi de sarcină

Ultima actualizare:

    Spitalul județean de Urgență Ilfov a fost astăzi luat cu asalt de polițiști și procurori
Spitalul județean de Urgență Ilfov a fost astăzi luat cu asalt de polițiști și procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 desfăşoară astăzi, 4 decembrie, mai multe percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov. Dosarul este deschis pentru fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual.

Din primele informaţii, cercetările vizează şi decontări ilegale pentru întreruperi de sarcină și sunt vizați mai mulţi medici ginecologi.

”Cercetările s-au declanșat în urmă cu două luni, atunci când polițiștii din cadtul Serviciului de Investigații Criminale București s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că angajați ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienți, iar serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurare de sănătate, sumele de bani rezultate fiind însușite de persoanele bănuite”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

Pacientele plăteau înterurperile de sarcină

Mai exact, unul dintre medici este acuzat că întocmea foi de observaţie cu diagnostic fals pentru pacientele care solicitau chiuretaj, iar o altă angajată a spitalului, care lucra la registratură, lua banii plătiţi de femei ca taxe pentru serviciile medicale solicitate.

Apoi, registratoarea, cu complicitatea doctorului, a introdus date false în platforma informatică a asigurărilor de sănătate şi a cerut decontarea serviciilor medicale ca urgenţe medicale.

În acest fel, a fost prejudiciat bugetul Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov. Suspecții au fost duși la audieri la Poliția Capitalei. Pe piața liberă, la clinicile private, o întrerupre de sarcină la cerere costă în jur de 700-800 de lei.

Scandalul medicului fals de la Spitalul Județean Ilfov

Și nu este singurul scandal de amploare în care a fost implicat Spitalul Județean de Urgență Ilfov.

În februarie 2019, s-a aflat că o femeie care lucra de 10 ani în clinică, la secţia de Ginecologie, avea diplomă falsă. Raluca Daniela Bîrsan, în vârstă de 30 de ani, asista la nașteri și făcea operații, pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medical”. Ea nu avea parafă de la DSP şi nici aviz de la Colegiul Medicilor.

Raluca Bîrsan, medicul de la Spitalul Județean Ilfov care s-a dovedit a fi fals
Raluca Bîrsan, medicul de la Spitalul Județean Ilfov care s-a dovedit a fi fals

Citește și:

https://www.click.ro/news/bucuresti/falsul-medic-ginecolog-de-la-spitalul-judetean-ilfov-s-retras-de-la-scoala-de-arte-si

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net