Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov s-a retras de la Şcoala de Arte şi Meserii

Ultima actualizare:

    Raluca Bîrsan (dreapta) era protejata Spitalului Judeţean Ilfov şi lucra ca medic rezidentfoto: Libertatea
Raluca Bîrsan (dreapta) era protejata Spitalului Judeţean Ilfov şi lucra ca medic rezidentfoto: Libertatea

Femeia de 30 de ani care a lucrat în ultimul deceniu că rezidentă în Secţia de Ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii. Şi aici a fost admisă în mod ciudat, cu o medie ruşinoasă. În urma verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei ea a obţinut 1,68.

Verificările făcute de Ministerul Educaţiei, la cererea jurnaliştilor Libertatea, relevă că Raluca-Daniela Bîrsan nu doar şi-a falsificat actul de rezidenţiat şi diplomă de licenţă UMF şi nu a dat bacalaureatul, ci nu a susţinut nici examenul de Capacitate de la finalul clasei a VIII-a, în 2003, când a terminat gimnaziul.

Femeia a ajuns la Şcoala de Arte şi Meserii, de unde s-a retras în clasa a IX-a. Media ei pe clasele V-VIII era de 6,72, iar în acea perioadă, pentru admiterea la liceu ponderea examenului de capacitate era de 75%, faţă de 25% media gimnaziului. Prin urmare, Raluca Bîrsan a obţinut o medie generală de doar 1,68 la admiterea în liceu şi a fost repartizată la un grup şcolar industrial, Unirea, din Capitală: Şcoala de Arte şi Meserii, la o clasă cu profil electromecanic.

„De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistică Ministerului Educaţiei”, a transmis o sursă oficială pentru Libertatea.

Raluca Bîrsan intra în sala de operaţii alături de un alt medic

Pacientele spun că Raluca Bîrsan a fost mâna a două în operaţii făcute de un alt medic, doctoriţa Dragu. Unele descriu cum au fost cusute de falsa rezidentă, altele, cum această le-a pansat şi s-a ocupat de ele în zilele următoare.

Libertatea a relatat marţi despre un nou caz de fals medic care, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor. Protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă, aşa cum se şi prezintă, scrie aceeaşi sursă.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Ilfov afirmă că, din documentele pe care le au în contractul de voluntariat al Ralucăi Daniela Bârsan, această este medic şi a lucrat că voluntar în unitatea medicală, având anumite competenţe limitate. Ei spun că sunt în derulare mai multe anchete: una administrativă, a CJ Ilfov, una a Seviciului de Investigare a Fraudelor, pentru a se stabili dacă diplomă este falsă, şi una internă, în secţia de ginecologie.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidenţiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât şi diplomă de licenţă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie a acesteia sunt false. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net