Pedeapsă extremă, după o bătaie cruntă între doi elevi, într-un liceu din Pucioasa

bataie_elevi-pucioasa.jpg

bataie_elevi-pucioasa
Doi elevi de la Liceul Tehnologic din Pucioasa s-au bătut crunt, în clasă, în văzul colegilor, care nu au intervenit să îi despartă
FOTO: adevarul.ro

Doi elevi de la Liceul Tehnologic din Pucioasa s-au bătut crunt, în clasă, în văzul colegilor, care nu au intervenit să îi despartă decât după ce s-au umplut de sânge. Unul dintre ei a filmat totul, dar pedepsele au fost extreme.

Sunt tot mai multe acte de violență în școli. Elevii se bat între ei, se bat cu profesori, iar alții filmează tot și râd cu gura până la urechi. Un nou caz s-a petrecut într-un liceu din localitatea Pucioasa, județul Dâmbovița. scrie adevarul.ro.

Bătaie cruntă între doi elevi, într-un liceu din Pucioasa

Bătaia a avut loc la Liceul Tehnologic din Pucioasa, la clasa a XI-a. Scenele violente au fost filmate de unul dintre colegi, iar ceilalţi se uită fără reacţie. Comisia de disciplină a liceului s-a întrunit şi a stabilit exmatricularea agresorului.

”S-a întâmplat un eveniment regretabil. Doi dintre elvii şcolii au avut un conflict care a degenerat într-o bătaie. Noi am aflat despre incident şi s-a întrunit  consiliul profesoral extraordinar şi am luat măsurile care se impun conform regulamentului. Ţinând că sunt elevi în clasa a XI-a, Consiliul Profesoral a hotărât ca elevul agresor să fie exmatriculat, la fel şi elevul care a filmat. Potrivit Regulamenului de Orgnizare şi Funcţionare, este interzis elevilor să fie violenţi şi să distribuie imagini, filmuleţe cu caracter violent. Erau în pauză. Este un singur profesor de seriviciu care monitorizează activitatea elevilor în pauză, drept pentru care am hotărât astăzi să reorganizăm şi serviciul pe şcoală, să fie mai eficient. Dar, să ştiţi că nu mi se pare corect ca profesorii să facă în timpul pauzelor şi acest efort, de  a monitoriza activitatea pe holuri, în clase, şi în afara spaţiului şcolar, pentru că este destul de greu”, a precizat Arjan Laurenţia, directorul Liceulului Tehnologic din Pucioasa, citată de adevărul.ro.

Pedeapsă extremă, după o bătaie cruntă între doi elevi

Elevul care loveşte cu cruzime un coleg locuieşte în Moroeni şi ar mai fi fost exmatriculat în trecut dintr-o altă şcoală din Pucioasa, din cauza absenţelor. Bătaia ar fi avut loc marţi dimineaţa.

”Agresorul nu ne-a făcut probleme până acum. El a mai rămas repetent la un alt liceu din Pucioasa. Noi am încercat să îl ajutăm şi să îl integrăm. Se pare că nu pentru fapte de violenţă. Nu ştiu ce a determinat conflictul. Nu lipsea mult, pentru că la 40 de absenţe era exmatriculat”, a mai spus directoarea, citată de adevarul.ro.

În urma deciziei de astăzi nu mai poate reveni în sistem, pentru că nu mai îndeplineşte vârsta legală pentru a fi admis la cursuri liceale.

Ceilalţi elevi, care au privit pasiv scena vor fi şi ei sancţionaţi cu avertismente pentru participarea pasivă la agresiune.

Citește și:

Mesaj emoționant de la profesori: ”Fără violență în școli!”

Bătaie între fete: i-a dat un genunchi în gură colegei sale

Loading...

Citește și

  • bataie-elevi-violenta_in_scoli

    Legea împotriva vilenței în școli a fost promulgată, iar Ministerul Educației trebuie să stabilească cum va fi aplicată. Concret, părinţi sau profesori, vor fi educaţi să recunoască o victimă a violenței în școală. România este pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte bullying-ul, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

  • Momente jenante pentru o elevă în clasa a V-a din Carei. Diriginta a obligat-o să se tundă în faţa colegilor ei. Motivul este halucinant: fata a venit la şcoală cu şuviţe blonde, anunţă news.ro. Eleva susţine că diriginta a fost cea care i-a adus foarfeca.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1