Mesaj emoționant de la profesori: ”Fără violență în școli!”

Ultima actualizare:

    În filmul de un sfert de oră, Medeea Marinescu interpretează rolul profesoarei de română Diana Miron, care ajunge să demisioneze după ce a fost hărțuită de o elevăFoto: captura videoclip
În filmul de un sfert de oră, Medeea Marinescu interpretează rolul profesoarei de română Diana Miron, care ajunge să demisioneze după ce a fost hărțuită de o elevăFoto: captura videoclip

Un scurtmetraj în care actrița Medeea Marinescu joacă rolul unei profesoare atrage, din nou, atenția asupra violenței din școli. Clipul este realizat de Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iași și are deja câteva sute de mii de vizualizări.

Cazurile de violențe în școli s-au înmulțit îngrijorător. Elevii se bat între ei, cu profesorii, iar ceilalți se amuză și postează filmulețe pe Internet. Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iași a realizat un clip prin care să atragă atenția asupra acestui fenomen scăpat de sub control.

”Fără violență în școli!”

În filmul de un sfert de oră, Medeea Marinescu interpretează rolul profesoarei de română Diana Miron, care ajunge să demisioneze după ce a fost hărțuită de o elevă din clasa în care predă și de mama acesteia. Totul, ca urmare a unui conflict între eleva respectivă și o altă colegă, confruntare filmată de colegi cu telefoanele mobile.

Directorul o cheamă pe profesoară la raport, aceasta îi spune că nu mai rezistă și că se gândește să renunțe. Directorul îi spune că mai multe nu poate să facă, că legea nu îl ajută.

După ce își scrie demisia și după ce are coșmaruri cu întâmplările de la școală, profesoara primește un mesaj pe telefon de la elevi, prin care o roagă să nu îi lase, chiar dacă îi este greu. Iar aceasta lasă de înțeles că merge în continuare la școală și că renunță până la urmă la demisie.

Medeea Marinescu și violența din școli

Filmul se dorește o lecție despre relațiile elevi-profesori și despre situațiile dificile pe care le au de gestionat ambele părți. Este, însă, și o lecție despre umilință și despre acte de violență tolerate în

Lansarea a avut loc în timp ce ministrul educației, Ecaterina Andronescu, lucrează la o lege a statutului cadrelor didactice. Sindicaliștii insistă ca toți cei care vin la catedră, educatori, profesori, învățători, să aibă statut de funcționar public, situație în care ar fi mai bine protejați, iar interesele cadrelor didactice mai bine reprezentate.

Mesaj emoționant rostit de Medeea Marinescu

Clipul se încheie cu următorul mesaj  „Acest film este dedicat profesorilor din România”, iar actrița Medeea Marinescu se adesează celor care urmăresc montajul.

„Te-ai făcut mare, dar și tu ai fost cândva copil. Și te jucai în curtea școlii, mai ții minte? Mai ții minte prima ta uniformă? Mai ții minte cum te-ai chinuit să faci primul a mic de mână? Sau cum te-ai murdărit de culori la primul tău desen. Cum ai împărțit primul pachețel de mâncare cu cineva din clasă? Mai ții minte ce emoții ai avut când i-ai dus doamnei învățătoare primul buchet de flori? Sau când ți-a spus că e bine, mai ții minte? Azi ce vrei să-și amintească fiecare copil? Ce vede el? Copii bătuți de alți copii, live-uri pe Facebook cu profesori umiliți, agresați, elevi stigmatizați pentru că au știut să rezolve o problemă la matematică, copii singuri, profesori obosiți și frică, multă frică. Pentru că da, și profesorilor le e frică. Iar frica, frica ucide! Astăzi vă simțiți în școli fără apărare. În școală nimeni nu trebuie să învețe ce este frica”, spune actrița.

Sursa: adevarul.ro

Citește și Bătaie între fete: i-a dat un genunchi în gură colegei sale

Citește și Elevă obligată să se tundă în faţa clasei

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net