Paște 2021. Cât costă carnea de miel pentru masa de sărbători

Ultima actualizare:

    Carnea de miel se va vinde în cantități mai mici de Paștele 2021
Carnea de miel se va vinde în cantități mai mici de Paștele 2021

Au rămas două săptămâni până la Paşte, iar pieţele şi magazinele sunt deja pline cu produse de sezon. Oamenii din industria alimentară nu cred însă că vor fi vânzări mari la carnea de miel. Ba dimpotrivă! Iar asta a făcut ca prețul să scadă de la o săptămână la alta.

”Carnea de miel este o trufanda pe care o mâncăm o dată pe an”, este de părere Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta) și patronul Angst. O dată pentru că nu o găsim tot timpul pe piață și apoi pentru că este toxică.

Întrebat dacă vor fi vânzări semnificative anul acesta, răspunsul lui a fost categoric: nu.

”Nu ne mai pregătim pentru musafiri ca în alți alți, deci nu cred că va fi o vânzare la miel. Trăim alte vremuri. În magazine se va vinde mielul tranșat, nu întreg, fiecare își va lua 2-3 kilograme, pentru un borș, un stufat sau o friptură la cuptor. Nu se mai fac grătare cu zeci de inși. Pandemia ne-a schimbat optica, cumpărăm mai puțin, facem economie”, a declarat pentru Click! Minea.


    Sorin Minea, președintele Romalimenta, este de părere că prețul la carnea de miel va scădea
Sorin Minea, președintele Romalimenta, este de părere că prețul la carnea de miel va scădea

Totodată, acesta anunță că nici nu vom asista la scumpiri în zilele următoare, poate doar la reduceri de prețuri.

Paște 2021. Sorin Minea, Romalienta: ”Prețul la carnea de miel a scăzut”

”Acum o săptămână, două, de Paștele catolic, carnea de miel s-a vândut cu 30 de lei kilogramul, acum a scăzut la 28 de lei și e posibil să o găsim și mai ieftină spre finalul săptămânii viitoare. Toată lumea ar vrea să crească prețurile, dar nu se poate pentru că nu este cerere. Există miel de lapte adus din import, plus că mieii noștri sunt mari, pentru că Paștele ortodox a picat târziu. Ciobanii nu trebuie să se grăbească cu sacrificarea. Or să rămână cu ei tăiați și ce or să facă apoi?”, a punctat președintele Romalimenta.

Paște 2021. Pe site-urile de anunțuri carnea de miel se vinde între 12 și 28 lei kg

Pe site-urile de anunțuri, crescătorii vând kilogramul între 12 și 28 de lei. Dacă iei angro, prețul este de 12 lei, iar, dacă vrei mai puțină carne, un cioban, care are turma pe lângă Capitală, îți vinde cu 16 lei/kg.

La Sibiu, se dă cu 23 de lei, la Polovragi, în Gorj, cu 25 de lei, iar la Câmpulung, cu 28 de lei/kg. În plus, mulți dintre crescători îți livrează marfa la domiciliu.

Ouăle sunt mai scumpe. Încă din februarie, prețul lor a crescut cu 18% față de aceeași lună a anului trecut. Astfel, în jur de 15 ouă costă acum în medie 5-6 lei la poarta fermelor și 15 lei în marile magazine.

Pasca se vinde cu aproape 23 de lei, iar cozonacii, între 20 și 25 de lei, în funcție de sortiment.

Citește și: 

Paște 2021. Cele mai căutate destinații de vacanță din țară și din străinătate

Ministrul de Interne Lucian Bode: „Românii să stea acasă în noaptea de Paște dacă nu merg la Înviere”

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net