Ministrul de Interne Lucian Bode: „Românii să stea acasă în noaptea de Paște dacă nu merg la Înviere”

Ultima actualizare:

    Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bodefoto: Facebook
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bodefoto: Facebook

Lucian Bode, ministrul de Interne, a transmis un mesaj destinat celor care ar dori să profite de diminuarea restricțiilor obișnuite din noaptea de Înviere, care nu mai presupun restricționarea circulației începând cu ora 20.00 în weekend și 22.00 în timpul săptămânii.

Bode le cere astfel românilor să rămână acasă în noaptea de Paște dacă nu merg la slujba de Înviere, subliniind că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”.

„Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a spus Bode. În noaptea de 1 mai – 2 mai 2021, toate localitățile vor putea să permită circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase, se arată în hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie.

De asemenea, în Vinerea mare, magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00. Ministrul Lucian Bode a mai spus că procesiunile religioase vor strânge un număr mare de oameni și se va crea aglomerație. El a subliniat că forțele de ordine trebuie să fie în stradă, pentru a se asigura că oamenii respectă regulile. „Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică”, a încheiat ministrul.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net