Parlamentul European a confirmat-o oficial pe Laura-Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european

7-act-foto-baza-dna.jpg

Lura Codruța Kovesi, oficial în funcția de procuror-șef european
Foto: Arhivă Click

Parlamentul European tocmai a confirmat-o oficial pe Laura-Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, anunţă europarlamentarul Sigfried Mureşan, care afirmă că „a fost ultima ştampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie şi a obţinut-o”.

„Parlamentul European tocmai a confirmat-o oficial pe Laura-Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Decizia a fost luată în Conferinţa preşedinţilor grupurilor politice din Parlament. A fost ultima ştampilă de care doamna Kovesi a avut nevoie şi a obţinut-o”, scrie Siegfried Mureşan.

El spune că începând de astăzi, noul procuror-şef european se poate apuca de treabă, având un an la dispoziţie să pună la punct noul Parchet European care trebuie să fie funcţional până la finalul anului viitor.

Laura-Codruţa Kovesi, oficial în funcţia de procuror-şef european

Luni, Consiliul UE a confirmat-o pe Laura Codruîa Kovesi pentru a deveni primul procuror-şef european. „Prioritatea Consiliullui este ca Parchetul European să fie funcţional până în noiembrie 2020. În acest sens, numirea procurorului şef european devine urgentă . Dna Kövesi, ca prima ocupană a acestui post, va avea sarcina de a crea EPPO de la zero.

Misiunea pe parcursul celor şapte ani de mandat va consta în special în construirea structurii administrative şi operaţionale a biroului şi în stabilirea unor bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale. Consiliul va continua să monitorizeze înfiinţarea biroului pentru a ne asigura că avem un EPPO eficient, care va deveni piatra de temelie a luptei noastre împotriva fraudei şi corupţiei vizând banii UE”, a declarat atunci Anna-Maja Henriksson, ministrul Justiţiei, din partea preşedinţiei finlandeze a Consiliului. 

Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns în 24 septembrie la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef al Parchetului European.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1