Părinţii Alexandrei, sunaţi de suspect să li se spună că fata a plecat din ţară

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele oribile abia duminicăfoto: captură video
Gheorghe Dincă şi-a recunoscut faptele oribile abia duminicăfoto: captură video

Detalii şocante ies la iveală în cazul crimelor de la Caracal, judeţul Olt. Părinţii Alexandrei au fost sunaţi joi de pe un număr privat pentru a li se spune că fata este bine şi a plecat din ţară, în Belgia, au dezvăluit, sâmbătă, procurorii. În acelaşi fel, în aprilie, bunicul Luizei Mihaela, a fost sunat pentru a i se spune că nepoata lui este bine, în Elveţia.

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal, bănuit că ar fi ucis și ars două tinere dispărute din județul Olt, a fost reținut sâmbătă dimineață pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, care au preluat ancheta. El este bănuit de comiterea infracțiunilor de trafic de minori și viol, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat, sâmbătă, că dosarul deschis pentru omor a fost declinat DIICOT Craiova, după ce procurorii de crimă organizată au comunicat că aveau indicii cum că părinţii Alexandrei au fost sunaţi să li se spună că fata e bine şi a plecat din ţară. Părinţilor fetei li s-a spus că adolescenta ar fi în Belgia. 

Gheorghe Dincă suna familiile victimelor de pe un număr privat

La Craiova era deschis un alt dosar, privind dispariţia Luizei Mihaela, iar bunicul fetei a sunat de pe un număr privat şi i s-a spus că fata este bine, în Elveţia.

„DIICOT ne-a comunicat aseară (vineri seara - n.r.) că au indicii şi începuseră urmărirea penală pentru o infracţiune din aprilie 2019, pe trafic de persoane. Aveau informaţii cum că familia victimei din dosarul nostru (dosarul Alexandrei – n.r.) a primit nişte mesaje, fiind vorba de acelaşi mod de operare, ca şi în dosarul lor, prin care se încerca să fie liniştită familia, cum că fata este bine şi că ar fi plecat în străinătate”, a declarat Anca Anuţa.

De asemenea, procurorii DIICOT aveau indicii că s-a folosit acelaşi autoturism atât în cauza cercetată de DIICOT Craiova, cât şi în cazul de la Tribunalul Olt, privind dispariţia Alexandrei.

Potrivit anchetatorilor, persoana care a folosit autoturismul ar fi acelaşi  bărbat care a luat-o pe Alexandra la ocazie cu un Renault gri. Astfel, DIICOT Craiova, fiind primul organ de urmărire penală sesizat, a cerut dosarul pentru reunirea celor două cauze.

Potrivit unor surse judiciare, suspectul nu şi-a recunoscut faptele la audierile de la DIICOT. El este reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de minori şi viol.

Citeşte şi:

Mama uneia dintre fetele care ar fi fost ucise în Caracal, reacție sfâșietoare: „Îl omor cu mâna mea!”

Criminalul din Caracal avea deja dosar la DIICOT. Era pe lista suspecților

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net