Papa Francisc în România. A fost prezentat proiectul scaunului papal

Ultima actualizare:

    Papa Francisc, aici in timpul recentei vizite din Bulgaria, folosește în deplasările sale scaune facute special pentru acele evenimente,Foto: EPA
Papa Francisc, aici in timpul recentei vizite din Bulgaria, folosește în deplasările sale scaune facute special pentru acele evenimente,Foto: EPA

Cum vizita Papei Francisc în România, programată între 31 mai – 2 iunie, se apropie cu pași repezi, cei responsabili cu organizarea istoricului moment au făcut precizări în legătură cu desfășurarea evenimentelor în București, primul loc pe care Papa Francisc îl va binecuvânta. Au fost prezentate designul scaunului papal pe care Suveranul Pontif îl va folosi, dar și un fragment din imnul special compus pentru vizita Papei în București. În plus, s-a prelungit până la 15 mai termenul de înscriere pentru cei care doresc să fie în apropierea Papei în timpul evenimentelor din Capitală.

Circa 40.000 de locuri, dintre care 7.000 pe scaune, 15 ecrane, 6 ore de program religios-artistic sunt câteva dintre detaliile evenimentului organizat de Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB) pentru pelerinii și locuitorii Capitalei care îl vor primi în mijlocul lor pe Papa Francisc în seara zilei de 31 mai 2019 la Catedrala Sf. Iosif, în Pieţele Ateneului și George Enescu, cât și în zona extinsă către Piaţa Revoluţiei. Aceasta și alte detalii au fost anunțate într-o conferință de presă organizată de ARCB.

Se mai pot face înscrieri până pe 15 mai

Conform Pr. Daniel Bulai, coordonator al evenimentului, vor fi amenajate două scene: una, în fața Catedralei Sf. Iosif, cea de-a doua,de dimensiuni mult mai mari, în Piața din fața Ateneului Român. Pe ambele, pe tot parcursul zilei, vor avea loc momente de rugăciune ce se vor împleti cu cele artistice, ele însoțind sosirea Sfântului Părinte în București. În plus, Papa Francisc va merge cu papamobilul în toate zonele amenajate în jurul Catedralei Sf. Iosif, continuându-şi traseul către Piaţa Revoluţiei, salutând şi binecuvântând toţi oamenii care îl vor aştepta pe străzi şi în pieţele menţionate.

De asemenea, reprezentații ARCB) au anunțat prelungirea înscrierilor până miercuri, 15 mai, pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro. pentru cei care doresc să-l vadă de aproape pe Papa Francisc în Bucureşti. Ultimele noutăți privind vizita din București vor putea fi aflate de pe site-ul oficial www.papalabucuresti.ro. lansat pe 30 aprilie.

Scaunul papal e realizat la Reghin, iar după folosire va fi expus într-un muzeu

Tot în conferința de presă, a fost prezentat un fragment din imnul oficial al evenimentului „Papa la București”, imn compus de preotul greco-catolic Ieronim Ambăruși, al cărui refren, „Să mergem împreună toți!”, e inspirat de deviza sub care se desfășoară vizita Papei în România. Imnul e interpretat de 17 soliști și peste 50 de coriști din diverse parohii catolice bucureștene și va fi lansat oficial sâmbătă, 11 mai, cu prilejul Festivalului Bucuriei organizat de ARCB la Mănăstirea Sf. Agnes din Popești-Leordeni, între orele 11.00-18.00.

O altă noutate a fost prezentarea proiectului scaunului papal, ce va fi folosit de Suveranul Pontif în timpul Liturghiei din Catedrala Sf. Iosif. El este opera designerului Mihai Grama și  a intrat deja în producție la o fabrică din Reghin. Tot acolo vor fi realizate și scaunele ce vor fi folosite de suita papală și de înalții prelați catolici români – în total, 50 de piese de mobilier - toate având inserate elemente în stil romantic şi elemente arhitecturale gotice prezente în interiorul Catedralei Sf, Iosif. După terminarea vizitei Papei Francisc, scaunul papal va fi expus într-un muzeu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net