Înscrieri online pentru a-l vedea pe Papa Francisc, la cea mai mare slujbă în aer liber din istoria României

sanctuarul marian-Șumuleu Ciuc-Papa Francisc-pelerinaj-programare-online

Aici este locul unde se desfășoară unul dintre cele mai mari pelerinaje romano-catolice din Europa
Acesta este locul unde sunt așteptați 300.000 de români la cea mai mare predică în aer liber din istoria României

În perioada 31 mai - 2 iunie, Papa Francisc se va afla într-o vizită în România şi va merge la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc din judeţul Harghita. Acest din urmă loc va putea găzdui și cei mai mulți pelerini, peste 300.000 iar pentru un loc cât mai bun se vor face înscrieri online

În apropiere de Miercurea Ciuc, în localitatea Şumuleu Ciuc se află o mânăstire franciscană care adăposteşte o statuie făcătoare de minuni a Maicii Domnului și este locul unuia dintre cele mai mari pelerinaje catolice din Europa. Sute de mii de credincioși vin în sâmbăta Rusaliilor să se roage la statuia Sfintei Fecioare, căreia îi sunt atribuite puteri tămăduitoare. Aici, În centrul pelerinajului se află Fecioara Maria, a cărei statuie este sculptată în lemn de tei, are o înălţime de 2,27 metri şi este considerată cea mai înaltă statuie din lume care o înfăţişează pe mama Mântuitorului. Este madonă şi regină deopotrivă, în mâna dreaptă ţine un sceptru, iar pe braţul stâng îl poartă pe Pruncul Iisus. Pe cap poartă o tiara, înconjurată de o coroană formată din 12 stele, sub picioarele ei se află luna şi de sus până jos este învăluită în razele soarelui. Cum în zonă s-au adunat de multe ori peste 150.000 de oameni, acum sunt așteptați aproape 300.000 de pelerine.

”Pentru a participa la eveniment, în aşa-numita zonă protejată, care va fi împrejmuită cu un gard, pelerinii se pot înregistra pe site-ul pontifex.ro, special creat pentru acest eveniment şi care va fi funcţional în perioada 1-31 martie, cu posibilitate de prelungire, dacă este necesar. Cei care se vor înregistra aici vor putea intra în zona protejată”, au anunțat reprezentanții Bisericii romano-catolice. Dacă totuşi există pelerini, care nu vor accesa acest site şi nu îşi vor procura astfel bilet, vor putea sta în restul câmpului, în așa numita zonă neprotejată şi vor putea urmări liturghia susţinută de Sfântul Părinte pe ecrane mari. Deși mai multe parohii romano-catolice au început întocmirea unor liste pentru adevărate caravane care să ducă enoriașii la Șumuleu-Ciuc, mai marii acestei biserici cer răbdare pentur că vor fi închiriate garniture specialoe de tren. ”Fără a dori să anulăm planurile de organizare existente, subliniez faptul că este pe cale de organizare un tren special pe ruta Oradea - Aleşd - MiercureaCiuc şi retur”a declarat pentru News.ro Böcskei László, episcopul diecezei romano-catolice de Oradea. Episcopia romano-catolică a anunţat că va distribui credincioşilor icoane cu rugăciuni.

Loading...
 
 

Citește și