Ora Pământului 2020. Cum economisești apa

gospodina-apa-chiuveta-shutterstock.jpg

gospodina-apa-chiuveta
Cu cât foloseşti mai puţină apă caldă, cu atât se consumă mai puţină energie pentru a încălzi apa, ceea ce reduce emisiile
Foto: click.ro/shutterstock

Milioane de oameni de pe întreaga planetă au stins luminile pentru o oră, sâmbătă, 28 martie, între orele 20.30 – 21.30. Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mişcare voluntară de mediu din istorie, care a luat naştere în 2007, la Sydney. Uite cum puteţi economiseşte apa!

Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mişcare voluntară de mediu din istorie, care a luat naştere în 2007, la Sydney. De atunci şi până astăzi, a adus împreună miliarde de oameni, online şi offline, pentru un scop comun, acela de a proteja planeta, singura casă pentru noi şi cei dragi.

Ora Pământului 2020. Cum economisești apa

Știai că pentru o cană cu cafea se consumă 140 l de apă pe parcursul întregului lanț de producție? Pentru 1 kg de carne de vacă se utilizează 10-20.000 l, pentru un tricou – 2.900 l, iar pentru o pereche de teniși – 8.000 l.

 • Cu cât foloseşti mai puţină apă caldă, cu atât se consumă mai puţină energie pentru a încălzi apa, ceea ce reduce emisiile.
 • Închide robinetul când te speli pe dinți, când te săpunești sau când dai vasele cu detergent.
 • Repară robinetele care picură.
 • Fă duş în locul unei băi și redu durata duşului.
 • Instalează capete de duş care economisesc apa.
 • Reglează flotorul de la vasul wc la minim.
 • Colectează și folosește apa de ploaie. (Sursa: ora-pamantului.ro)

Citeşte şi:

Ora Pământului 2019 în România. Ce poți face pentru protecția planetei

Ora Pământului 2020. Cum puteţi proteja planeta

Loading...

Citește și

 • Warren Buffett e unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Mulţi au încercat să-i copieze stilul în afaceri însă, pentru a fi bogat, trebuie să fii cumpătat. Iată ce sfaturi ne dă omul de afaceri american, citat de “Forbes”, pentru a economisi bani.

 • metode economisire

  Fiecare dintre noi are propriile metode de economisire a banilor, însă, de multe ori, nu reuşim să ducem la capăt ceea ce ne propunem. Iar asta pentru că, deşi încercăm să ne organizăm cât mai bine, facem, pe de altă parte, greşeli după greşeli. Iată câteva sfaturi şi ponturi care te vor ajuta să strângi cureaua fără să faci mari compromisuri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1