Ora Pământului 2020. Cum puteţi proteja planeta

palatul_cotroceni-ora_pamantului_2020.jpg

palatul_cotroceni-ora_pamantului_2020
Administraţia Prezidenţială s-a alăturat mişcării Ora Pâmântului 2020, iar în intervalul orar 20.30-21.30 iluminatul Palatului Cotroceni a fost întrerupt
Foto: adevarul.ro/arhiva
Citeste tot despre: 

În plină pandemie de coronavirus, milioane de oameni de pe întreaga planetă au stins luminile pentru o oră, sâmbătă, 28 martie, între orele 20.30 – 21.30. Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mişcare voluntară de mediu din istorie, care a luat naştere în 2007, la Sydney. Uite cum puteţi proteja planeta!

Ora Pământului (Earth Hour) este cea mai mare mişcare voluntară de mediu din istorie, care a luat naştere în 2007, la Sydney. De atunci şi până astăzi, a adus împreună miliarde de oameni, online şi offline, pentru un scop comun, acela de a proteja planeta, singura casă pentru noi şi cei dragi.

Anul acesta, Ora Pământului a fost marcată online, din pricina pandemiei de coronavirus, de la 20.30 la 21.30.

Cum puteţi proteja planeta

Specialiști de pe toată planeta sunt îngrijorați de schimbările climatice și spun că este una dintre cele mai mari amenințări asupra mediului, oamenilor, economiilor.
Observaţiile indică creşteri ale temperaturilor medii globale ale apei şi ale oceanului, o topire extinsă a zăpezii şi gheţii şi creşterea globală medie a nivelului mării. Este foarte probabil ca, în mare parte, încălzirea să poată fi pusă pe seama emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din activităţi umane.
Specialiștii au găsit și niște  metode simple, pe care orice om ar putea să le fgolosească și, astfel, să contribuim la protecția planetei.

Mai puține pungi din plastic

 • Mergi la cumpărături cu propria sacoşă și aruncă recipientele în coșuri separate, pentru a putea fi reciclate. 
 • Poți reutiliza ambalajele în gospodărie  în diverse scopuri: ghivece, abajururi creative, suporturi sau vase pentru stocarea mărunțișurilor.
 • Cumpără atât cât mănânci. Risipim foarte multă mâncare: circa 50% din toată producția de hrană de la nivel global ajunge la coșul de gunoi. 
 • Închide televizorul, computerul și alte echipamente electronice și electrocasnice când nu ai nevoie de ele și scoate-le din priză. Acestea folosesc între 10% și 60% energie chiar și atunci când sunt în stand-by. 
 • Foloseşte becuri economice sau cu LED și stinge luminile când nu ești în cameră.
 • Cumpără aparate electrice și electrocasnice cu consum redus de energie. 
 • Dacă vrei să îți cumperi o mașină de spălat nouă, o imprimantă, un telefon mobil sau orice alt obiect electric, alege modelul cu cel mai mic consum de energie pe care ți-l permiți.

Cum reciclezi hârtia și electrocasnicele

Caută programele de reciclare a electrocasnicelor derulate în anumite perioade de marile magazine de specialitate, acolo unde în schimbul aparatului vechi primești un anumit discount la aparatele noi.

Dă căldura mai încet iarna și ridică temperatura aerului condiţionat vara.

Spală rufele și vasele cu programele economice.

Pune rufele la uscat, în loc de a folosi uscătorul mașinii de spălat.

Izolează-ți casa și biroul. Clădirile pot pierde cantități enorme de energie, prin aerul cald care iese iarna și cel rece, vara.

Alege surse de energie verde, pune panouri solare.

Reciclează hârtia acasă şi la birou și printează numai dacă este absolut necesar. (Sursa: ora-pamantului.ro)

Citeşte şi:

Învaţă cum să faci economie de la cel mai zgârcit om din lume

9 sfaturi să faci economie la carburant

Loading...

Citește și

 • Sâmbătă, 30 martie, de la ora 20.30, până la ora 21.30, este Ora Pământului 2019

  Sâmbătă, 30 martie, de la ora 20.30, până la ora 21.30, este Ora Pământului 2019. Este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie, la care participă și multe orașe din România. Și dumneavoastră puteți ajuta planeta!

 • De azi, s-au scumpit carburanţii şi, dacă vrei să mai circuli cu maşina aşa cum ai făcut-o până acum, ar trebui să ştii cum să reduci consumul de benzină sau motorină. Pentru că se poate. Campionul Titi Aur ne spune cum ar trebui să conducem ca să economisim carburant şi bani.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1