Operele de artă din vila arsă a lui Columbeanu, distruse. "Totul e scrum. Paguba e de 2-3 milioane de euro”

Ultima actualizare:
Așa arăta vila lui Irinel Columbeanu în vremurile ei de glorie
Așa arăta vila lui Irinel Columbeanu în vremurile ei de glorie

Fosta vilă a lui Irinel Columbeanu a fost la un pas să aibă un nou proprietar. Din păcate, casa a luat foc sâmbătă și odată cu ea au fost distruse și majoritatea operelor de artă. Eduard Mircea Uzunov ne-a descris dimensiunile dezastrului.

Vila din Izvorani, care a aparținut lui Irinel Columbeanu, nu doar că era impresionantă prin dimensiunea sa, ci era valoroasă prin operele de artă ce se aflau în interior. Din păcate, toate acestea au fost mistuite de flăcări. Paguba seridică la 2-3 milioane de euro, spune directorul Regatta Real Estate, care se ocupa de vânzarea palatului.

La un pas să fie vândut, palatul de la Izvorani, în care s-au iubit chiar sub ochii noștri Moni și Irinel Columbeanu, a ajuns un morman de moloz și lemn ars. În urmă cu două săptămâni, Click! vă spunea în exclusivitate că vila cu 15 dormitoare a fost scoasă la vânzare de către noul proprietar, la preţul de 3 milioane de euro. De asemenea, dacă nu se găsea un cumpărător, putea fi şi închiriată pentru 15.000 de euro pe lună. Eduard Mircea Uzunov, preşedintele Regatta Real Estate, compania care se ocupa de vânzarea acestei proprietăți de lux, găsise deja un client și se pregătea să semneze actele de vânzare. Ghinion, însă: vila a ars! "Marți la ora două trebuia să mă văd cu noii proprietari și să semnez, dar am amânat o săptămână. Apoi, sâmbătă m-a sunat cineva să îmi spună că arde vila. Din păcate, incendiul a fost prea puternic și e totul scrum. A rămas doar partea de la intrarea, în rest e căzut totul. Podeaua dintre parter și subsol, mbila și picturile murale au ars complet, a fost salvata doar o sculptura. Mare lucru nu a rămas. Estimez paguba undeva la 2-3 milioane de euro. A mai rămas un teren cu construcții anexe", a declarat Eduard Mircea Uzunov pentru Click!


    Sculptura ”Echilibru”, dar și fresca, ambele semnate Sabin Bălașa, pare că nu au putut fi salvate în urma incendiului
Sculptura ”Echilibru”, dar și fresca, ambele semnate Sabin Bălașa, pare că nu au putut fi salvate în urma incendiului

Povestea celebrei sculpturi a lui Bălașa

Sculptura "Echilibru" a fost realizată de Sabin Bălașa (1932 - 2008) în ultimii săi ani de viața. Sculptura din fibră de sticlă este formată din două părți- o femeie și o creatură ciudată – și a fost instalată ani la rândul în livingul casei din Izvorani. Irinel Columbeanu spunea cu mândrie că a cumpărat singura sculptură semnată Sabin Bălașa pentru inaugurarea casei sale. ”Este o lucrare care se înscrie în atmosfera romantismului cosmic”, explica Irinel în anii săi de glorie. În 2015, a vrut să o vândă, cu un preț de pornire la licitație de 80.000 de euro, dar tot în palatul său a rămas. Acesta spunea că Irinuca se împiedică de ea când se plimbă prin casă cu bicicleta, deși mulți au spus atunci că renunță la ea din cauza problemelor financiare. Pe lângă celebra

sculptură, care ar fi reprezentant-o pe Monica Gabor, în palatul din Snagov au existat mai multe opere de artă, printre care și o frescă semnată tot Sabin Bălașa, dar și tablouri cu valoare sentimentală. Cum ar fi cel pictat de Anna Lesko, care îl prezenta pe Irinel în chip de „Regele junglei”! Cu un sceptru, acoperit doar de o blană, afaceristul era pictat cu un grup de sclave la picioare. Sugestiva lucrare a fost pusă în beci, pe întreaga durată a căsniciei lui Irinel cu Moni, tabloul fiind scos la lumină după divorț

Sculptura ”Echilibru”, dar și fresca, ambele semnate Sabin Bălașa, pare că nu au putut fi salvate în urma incendiului
Sculptura ”Echilibru”, dar și fresca, ambele semnate Sabin Bălașa, pare că nu au putut fi salvate în urma incendiului

Vila lui Irinel Columbeanu a fost scoasă la vânzare

Irinel Columbeanu a pierdut toată averea, dar și casa, pe care i-a luat-o banca. Avea datorii uriașe, astfel că a fost executat pe bunuri.

Vila din Izvorani care l-a facut celebru a fost scoasă la vânzare de noul proprietar. Prețul cerut inițial, în iulie 2020, a fost de 3,9 milioane de euro, iar acum scăzuse la 3 milioane.

Imobilul se vindea cu tot cu obiectele de artă din interior, dar iată că sâmbătă, 31 octombrie, întreaga casă a fost mistuită de flăcări.

Incendiul a izbucnit de la subosol, acolo unde erau mai multe echipamente tehnice, și a cuprin  rapid parterul și etajul, pe o suprafață de 1.000 mp.

Pompierii s-au lutat cu focul întreaga nopate, astfel că și a doua zi jarul încă mocnea. Acoperișul impunătorului palat, de pe malul lacului Snagov, s-a prăbușit, iar Mircea Uzunov, care o scosese la vânzare, a precizat că operele de artă nu au putut fi salvate, fără a spune dacă erau asigurate sau nu.

Irinel Columbeanu locuiește acum într-un apartament modest cu două camere, care este închiriat. 

Citește și: 

https://www.click.ro/vedete/romanesti/exclusiv-foto-cum-arata-vila-lui-columbeanu-dupa-12-ore-care-ars-incontinuu

https://www.click.ro/vedete/romanesti/exclusiv-acoperisul-vilei-lui-irinel-columbeanu-s-prabusit-incendiul-nu-fost-stins

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net