O profesoară din Suceava, suspectă de coronavirus. S-a întors din China acum o săptămână

Ultima actualizare:
China coronavirus: numărul deceselor este în creștere
China coronavirus: numărul deceselor este în creștere

O femeie de 33 de ani din Suceava, întoarsă din China în urmă cu o săptămână, acolo unde lucrează ca profesoară de engleză, este suspectă de infecție cu coronavirus și va fi transferată la Iași pentru investigații suplimentare și pentru ținere sub observație.

Peste 600 de oameni au fost uciși de coronavirus, iar bilanțul victimelor crește de la o oră la alta, mai ales după ce virusul mortal a depășit granițele Asiei. Acum, o profesoară de engleză din Suceava este suspectă de infectare cu coronavirus, după ce s-a întors acum o săptămână din China, tocmai de teamă că s-a declarat epidemie de coronavirus.

Femeia a fost internată în orașul natal cu simptome de gripă, iar medicii au prelevat probe și le-au trimis la Institutul Matei Balș din Capitală, existând suspiciune de coronavirus. Pacienta este în carantină și va fi transferată la Iași.

„O să se transfere un caz pentru monitorizare, un caz de la Suceava, este vorba despre o persoană recent întoarsă din China. Potrivit protocolului de la Ministerul Sănătăţii va fi adusă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care a fost declarat centru regional pentru astfel de cazuri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. vineri, 7 februarie) s-a prezentat în Ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase, o pacientă de 33 de ani, cu o infecţie de căi respiratorii superioare. Conform datelor epidemiologice, pacienta a fost în China şi din acest motiv s-a luat în considerare posibilitatea diagnosticului de infecţie cu coronavirus. Pacienta s-a prezentat cu stare generală bună, cu saturaţie 97%, tensiune 11 cu 6, acuzând doar simptome respiratorii. Conform protocolului medical, s-au anunţat autorităţile, directorul medical (n.r. al Spitalului Judeţean Suceava, doctor Mircea Macovei), directorul de la Direcţia de Sănătate Publică. S-a anunţat iniţial Institutul Naţional „Matei Balş”, pe domnul profesor Străinu, iar, ulterior, în urma consultărilor, s-a descis ca pacienta să fie transferată la Clinica de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva din Iaşi, cu acordul doamnei profesor Dorobăţ”, a declarat medicul Monica Terteliu, şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava.

Potrivit presei locale, citată de DIGI24, femeia este profesoară de engleză și predă în Kunming, la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan, orașul unde a izbucnit epidemia. Ea venit cu avionul de la Londra la Suceava, în data de 1 februarie, iar pe data de 2 februarie a început să aibă primele simptome. 

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 600


    China coronavirus: numărul deceselor este în creșterefoto: captura BBC
China coronavirus: numărul deceselor este în creșterefoto: captura BBC

Coronavirusul se răspândeşte cu o viteză uluitoare. De la o zi la alta virusul provoacă noi decese şi îmbolnăviri, astfel că bilanţul persoanelor ucise a depăşit 600 de oameni, iar al pacienţilor infectaţi, aflaţi sub tratament, se situează în jurul a 30.000 de persoane.

Victimele coronavirusului, incinerate rapid fără slujbă sau prezenţa rudelor

Victimele care au murit din cauza coronavirusului în Wuhan, China, sunt incinerate cât mai repede, fără a avea parte de o slujbă și o ceremonie funerară normală. Guvernul chinez a interzis înmormântările și alte activități care au legătură cu acestea, după ce numărul deceselor a început să crească alarmant. Potrivit noilor reguli impuse de Comisia Națională de Sănătate din China, atunci când o persoană infectată moare în urma complicațiilor, medicii și toți angajații din respectiva clinică sunt obligați să se dezinfecteze imediat. Cadavrul este izolat și nimeni nu mai are voie să intre în contact cu el. Doctorii sunt cei care emit un certificat de deces pentru a anunțat familia victimei care a murit din cauza coronavirusului. Apoi, victima va fi incinerată de către o firmă funerară, însă familia nu are voie să ia parte la acest proces. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net