O profesoară din Suceava, suspectă de coronavirus. S-a întors din China acum o săptămână

analize.jpg

analize
Medicii au prelevat probe care au fost trimise la Institutul Matei Balș din București
Foto: EPA

O femeie de 33 de ani din Suceava, întoarsă din China în urmă cu o săptămână, acolo unde lucrează ca profesoară de engleză, este suspectă de infecție cu coronavirus și va fi transferată la Iași pentru investigații suplimentare și pentru ținere sub observație.

Peste 600 de oameni au fost uciși de coronavirus, iar bilanțul victimelor crește de la o oră la alta, mai ales după ce virusul mortal a depășit granițele Asiei. Acum, o profesoară de engleză din Suceava este suspectă de infectare cu coronavirus, după ce s-a întors acum o săptămână din China, tocmai de teamă că s-a declarat epidemie de coronavirus.

Femeia a fost internată în orașul natal cu simptome de gripă, iar medicii au prelevat probe și le-au trimis la Institutul Matei Balș din Capitală, existând suspiciune de coronavirus. Pacienta este în carantină și va fi transferată la Iași.

„O să se transfere un caz pentru monitorizare, un caz de la Suceava, este vorba despre o persoană recent întoarsă din China. Potrivit protocolului de la Ministerul Sănătăţii va fi adusă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, care a fost declarat centru regional pentru astfel de cazuri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. vineri, 7 februarie) s-a prezentat în Ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase, o pacientă de 33 de ani, cu o infecţie de căi respiratorii superioare. Conform datelor epidemiologice, pacienta a fost în China şi din acest motiv s-a luat în considerare posibilitatea diagnosticului de infecţie cu coronavirus. Pacienta s-a prezentat cu stare generală bună, cu saturaţie 97%, tensiune 11 cu 6, acuzând doar simptome respiratorii. Conform protocolului medical, s-au anunţat autorităţile, directorul medical (n.r. al Spitalului Judeţean Suceava, doctor Mircea Macovei), directorul de la Direcţia de Sănătate Publică. S-a anunţat iniţial Institutul Naţional „Matei Balş”, pe domnul profesor Străinu, iar, ulterior, în urma consultărilor, s-a descis ca pacienta să fie transferată la Clinica de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva din Iaşi, cu acordul doamnei profesor Dorobăţ”, a declarat medicul Monica Terteliu, şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava.

Potrivit presei locale, citată de DIGI24, femeia este profesoară de engleză și predă în Kunming, la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan, orașul unde a izbucnit epidemia. Ea venit cu avionul de la Londra la Suceava, în data de 1 februarie, iar pe data de 2 februarie a început să aibă primele simptome. 

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus a trecut de 600

coronavirus-masti.jpg

În China este obligatorie purtarea măştilor din cauza coronavirusului
China coronavirus: numărul deceselor este în creștere
foto: captura BBC

 

Coronavirusul se răspândeşte cu o viteză uluitoare. De la o zi la alta virusul provoacă noi decese şi îmbolnăviri, astfel că bilanţul persoanelor ucise a depăşit 600 de oameni, iar al pacienţilor infectaţi, aflaţi sub tratament, se situează în jurul a 30.000 de persoane.

Victimele coronavirusului, incinerate rapid fără slujbă sau prezenţa rudelor

Victimele care au murit din cauza coronavirusului în Wuhan, China, sunt incinerate cât mai repede, fără a avea parte de o slujbă și o ceremonie funerară normală. Guvernul chinez a interzis înmormântările și alte activități care au legătură cu acestea, după ce numărul deceselor a început să crească alarmant. Potrivit noilor reguli impuse de Comisia Națională de Sănătate din China, atunci când o persoană infectată moare în urma complicațiilor, medicii și toți angajații din respectiva clinică sunt obligați să se dezinfecteze imediat. Cadavrul este izolat și nimeni nu mai are voie să intre în contact cu el. Doctorii sunt cei care emit un certificat de deces pentru a anunțat familia victimei care a murit din cauza coronavirusului. Apoi, victima va fi incinerată de către o firmă funerară, însă familia nu are voie să ia parte la acest proces. 

Loading...

Citește și