Wuhan, un oraş fără ţipenie de om. Coronavirusul a pustiit străzile şi i-a sechestrat pe chinezi în case

Ultima actualizare:

    foto: GettyImages
foto: GettyImages

Imaginează-ți un oraș cu semafoare și treceri de pietoni, dar fără țipenie de om. Aşa arată acum Wuhan, locul unde a izbucnit la finele lui 2019 virusul care a ucis 425 de persoane şi a îmbolnăvit 20.438 de oameni, conform ultimului bilanţ publicat de autorităţile de la Beijing.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Națională de Sănătate de la Beijing.

Bilanțul anterior, anunțat luni dimineață, indica 361 de decese și peste 17.000 de cazuri de persoane infectate cu acest virus.

La nivel mondial, peste 20 de țări au raportat peste 130 de cazuri de infecție cu acest virus. Cele mai multe dintre aceste persoane călătoriseră recent la Wuhan sau în alte zone din provincia Hubei sau erau turiști chinezi. Aici, străzile sunt goale. Imagini dezolante cu oraş pustiu fac acum înconjurul lumii. 

Accesul în Wuhan, interzis de două saptămâni

Încă din 23 ianuarie s-a interzis accesul în Wuhan, dar și în Huanggang și Ezhou, de îndată ce s-a descoperit că 20 de milioane de oameni au fost depistați cu ”virusul coroana”. În momentul de față, transportul public este suspendat, iar multe zboruri sunt anulate. Pe străzi nu este nici ţipenie de om, iar acolo unde oamenii se încumetă să-şi părăsească locuinţele o fac cu măşti de protecţie pe figuiră. În multe clădiri sunt echipaje care dezinfectează zona, pentru a preveni răspândirea virusului ucigaș.

Cercetările spun că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piață din centrul orașului Wuhan, unde se vindeau fructe de mare. Apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franța și Canada.

Citeşte şi:

Epidemia de coronavirus. China, în criză de măști. Rusia deportează străinii infectați. Cinci români, izolaţi la domiciliu

Coronavirus China. 7 lucruri pe care le știm până acum despre virusul ucigaș din Asia

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net