Diferențele dintre gripă și răceală. Simptomele la care trebuie să fim atenți

m14-img_20190120_120006_res.jpg

La cumpărături, în aglomeraţie, măştile sunt foarte eficiente

Suntem în plin sezon al gripei şi la doar ”un pas” de epidemie, după cum spun autorităţile. Numărul victimelor a ajuns la 20, după ce ieri a murit un bărbat de 68 de ani din Galaţi. Specialiştii spun să respectăm câteva reguli simple pentru a ne feri de îmbolnăvire, iar unii români s-au conformat şi poartă deja măşti.

Mai bine să prevenim decât să tratăm! Pentru că de aproape două săptămâni gripa şi virozele îşi fac de cap în România, medicii ne sfătuiesc să respectăm câteva reguli simple ca să nu ne îmbolnăvim.

Trebuie să evităm aglomeraţiile (mallurile, locurile de joacă etc), să nu intrăm în colectivitate dacă suntem bolnavi, să nu uităm să ne spălăm bine pe mâini cu apă şi săpun, să purtăm măşti pentru a nu ne infecta. Speriaţi de sezonul gripal, unii s-au conformat şi au început să respecte aceste reguli simple.

m24-actu-shutterstock_10234.jpg

Aşa arată virusul gripal, supranumit şi „bomba cu ţepi”
Foto: Shutterstock

Fotoreporterii Click! au surprins, ieri, în câteva centre comerciale aglomerate, persoane care au ales să se protejeze cu o mască purtată peste nas şi gură. Nu este o investiţie prea mare (un pachet cu 50 de bucăţi costă în jur de 30 de lei, în funcţie de farmacie), dar protecţia este ridicată. Mai ales că virusurile gripale nu sunt o joacă.

Care sunt diferențele dintre gripă și răceală

În România, până acum, au murit 20 de persoane din cauza gripei, ultima victimă fiind un bărbat de 68 de ani din Galaţi, care suferea şi de alte boli. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că “suntem în pragul unei epidemii de gripă, dar nu avem încă”. Ministrul a mai afirmat că există zone în care virusul circulă mai intens, acestea fiind Bucureşti, Constanţa şi zona de vest a ţării.


Întrebată dacă, în cazul în care este declarată epidemie de gripă, şcolile vor fi închise, Pintea a declarat: “Putem vorbi şi despre asta, dar doar în zonele în care circulaţia este mai intensă. Până atunci, putem să fim mai precauţi”. În ceea ce priveşte dozele de vaccin antigripal, Sorina Pintea a precizat pentru Digi 24 că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să transmită date privind un necesar suplimentar de vaccin.
Loading...
 
 

Citește și

  • Gripa debutează brusc şi violent, se transmite prin strănut sau tuse

    Virusul gripal a provocat patru decese de la începutul sezonului rece, iar ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spune că nu se poate vorbi despre o epidemie. Anul trecut, vârful sezonului gripei a fost în februarie. Uite care sunt simptomele gripei!

  • Cazurile în creștere de îmbolnăviri anunță o epidemie de gripă

    Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri, 18 ianuarie, că 18 persoane au murit până acum din cauza gripei. Cel mai recet caz este al uni bărbat din Bucureşti care avea şi alte afecţiuni medicale. Demnitarul a spus că ”suntem la un pas de epidemie”, având în vedere numărul foarte mare de cazuri înregistrat săptămâna trecută.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1