O femeie din Belgia a aflat de pe internet cum era tratat tatăl ei în spitalul din Reșița. ”Mi s-a oprit respirația”

batran-spital-resita.jpg

batran tinut pe hol in spitalul din resita
Bătrânul a fost ținut pe holul din spitalul din Reșița

O femeie care trăiește în Belgia a aflat de pe internet cum a fost tratat tatăl ei în spitalul din Reșița. Bătrânul apare în imaginile cu pacienții ținuți goi pe holuri. Femeia a declarat că bărbatul se dusese la spital pentru o problemă la picior. Acolo a fost diagnosticat cu Covid-19 și între timp a murit.

O femeie care locuiește în Belgia a văzut imaginile pe internet și a aflat cu stupoare cum a fost tratat de Covid tatăl său, care a murit între timp.

"Când am văzut în ce condiții sunt acolo eu tot am dat, am dat și când o dată mi-a apărut tata, că e ăla care stă pe coridor jos, dacă ați văzut imaginile, ăla este tata. Vai, când l-am văzut mi s-a oprit respirația pur și simplu nu am mai putut", a declarat Elena Pelepcu la Digi24.

Bărbatul de 77 de ani a mers la spital pentru o problemă la picior. A fost diagnosticat cu coronavirus și internat, însă modul în care a fost tratat a ieșit abia acum la iveală.

"Atunci am fost la pământ, pur și simplu toată noaptea nu am dormit sunt epuizată", a mai spus fiica bătrânului.

Sancțiuni la Spitalul Județean din Reșița după imaginile cu pacienții ținuți în mizerie

Au fost date primele sancțiuni la Spitalul Județean din Reșița, după apariția imaginilor în care pacienți cu COVID-19 stau în mizerie, dezbrăcați și nesupravegheați.

Managerul a primit o amendă de 10.000 de lei de la Inspecția Sanitară de Stat. Au mai fost amendate trei asistente și o infirmieră, cu 8.400 de lei.

Citește și:

Imagini de groază în Spitalul din Reșița. Bolnavii stau pe jos, goi, în condiţii inumane. Manager: "Știm că e mizerie în spital"

Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie.

Ioan Popa, primarul localității Reșița, acuză însă personalul medical pentru situația din spital. ”Toate ușile din spital erau deschise deși afară erau minus 4 grade și ce am găsit acolo era sub orice critică, deci nu există scuze, nu există scuze pentru actul medical și pentru modul în care se lucrează.”

DSP Caraș Severin va face un control ca să vadă în ce condiții sunt îngrijiți pacienții. Autoritățile județene iau în calcul și demiterea din funcție a managerului.

Citește și:

Dosar penal deschis în urma apariţiei imaginilor de la Spitalul din Reşiţa cu bolnavii nesupravegheați

 

Loading...
 
 

Citește și