Imagini de groază în Spitalul din Reșița. Bolnavii stau pe jos, goi, în condiţii inumane. Manager: "Știm că e mizerie în spital"

Ultima actualizare:

    Imagini de pe holul Spitalului Judeţean Reşiţa FOTO Facebook
Imagini de pe holul Spitalului Judeţean Reşiţa FOTO Facebook

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional. Mai multe fotografii care înfățișează bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut marți seara în spaţiul public. Este vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş - Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19.

Autorităţile susţin că acestea sunt ”condiţiile moştenite din sistemul de sănătate” şi că a fost cerută construirea unui spital modular. „Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt… ”, a declarat Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru "Express de Banat".

Managerul spitalului: "Recunoaștem ce se întâmplă în spital"

Alina Stancovici, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, vorbeşte despre imposibilitatea de a gestiona situaţia în spitalul pe care Ministerul Sănătăţii l-a considerat potrivit pentru a fi dedicat pacienţilor COVID-19.

"Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul... Secția de penumologie unde sunt făcute fotografiile a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi din vară, atunci când nu eram director. Pe acea secție au fost preluați toți pacienții cu Covid de toate categoriile, indiferent de vârstă și patologii, cu afecțiuni renale, cardiace, inclusiv cu afecțiuni psihice. Sunt categorii de pacienți care ar trebui tratați cu îngrijiri speciale", a explicat Alina Stancovici, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pentru Digi24.

Managerul a spus imaginile surprinse au fost făcute înainte de a se face curățenie și că sunt deficiențe pe care le cunoaște. "Mă confrunt cu ele în fiecare zi. Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru". Una dintre imaginile şocante este cea a unui cadavru într-un sac negru, lăsat pe unul dintre paturile de salon. Managerul spune că este posibil ca fotografia să fi fost făcută înainte ca pacientul decedat să fie transferat la morgă.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net