Numărul persoanelor vaccinate a depășit sâmbătă numărul persoanelor infectate cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Sâmbătă, 20 februarie, zi istorică pentru România
Sâmbătă, 20 februarie, zi istorică pentru România

Numărul persoanelor vaccinate contra Covid-19 în România l-a depășit pe cel al cazurilor confirmate cu noul coronavirus, a anunțat, sâmbătă, șeful campaniei de imunizare, Valeriu Gheorghiță.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt”, spune Gheorghiță pe pagina de Facebook a Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

783.505 de persoane au fost vaccinate

”Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur! Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi!, a mai spus președintele CNCAV.

Potrivit datelor autorităţilor, până sâmbătă, au fost vaccinate 783.505 de persoane. Campania a început în 27 decembrie cu vaccinul Pfizer şi a continuat în 4 februarie cu Moderna şi apoi în 15 februarie cu AstraZeneca. Tot până sâmbătă, 777.276 persoane s-au infectat de la debutul pandemiei. Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România în 26 februarie 2020. 

Peste 200 de milioane de doze au fost administrate în lume

Peste 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 au fost administrate în cel puţin 107 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ realizat de AFP, citat de News.ro. Aproximativ 45 la sută dintre injecţii au fost efectuate în ţările bogate din G7, ai căror membri şi-au luat angajamentul în favoarea unei împărţiri mai bune a dozelor cu ţările sărace. Ţările din G7 (Franţa, Canada, Germania, Statele Unite, Italia, Japonia şi Marea Britanie) găzduiesc 10 la sută din populaţia mondială.

Citește și:

Valeriu Gheorghiţă: "Cred că la sfârşitul acestui an vom putea aprecia că această pandemie va fi sub control"

Când are loc vaccinarea personalului din învățământ. Profesorii nu mai au nevoie de programare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net