Când are loc vaccinarea personalului din învățământ. Profesorii nu mai au nevoie de programare

Ultima actualizare:

    Inquam Photos
Inquam Photos

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, vineri seară, că vaccinarea personalului din învăţământ va începe în a doua parte a săptămânii viitoare. ”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ”, a afirmat Gheorghiţă, precizând că este vorba despre aproximativ 60.000 de persoane.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, despre vaccinarea prioritară a angajaţilor din învăţământ şi a declarat: ”Este un element important pe care l-am analizat în toată această perioadă, mai ales în perspectiva deschiderii unităţilor de învăţământ, însă numărul limitat de doze nu ne-a permis să facem acest lucru până la începerea şcolilor. Însă aş putea să vă spun că am creat un scenariu şi o modalitate de lucru încât să putem asigura vaccinarea personalului din învăţământ, desigur a celor care sunt încă neprogramaţi şi sunt încă nevaccinaţi. Începem probabil chiar de săptămâna viitoare, deşi am anunţat de la 1 martie însă din evaluările pe care le avem din fiecare judeţ în parte cred că vom fi în măsură  ca de săptămâna viitoare, probabil din a doua parte a săptămânii, să putem începe vaccinarea personalului din învăţământ cu prioritate”.

Profesorii, imunizați cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcţie de vârstă

Gheorghiţă a afirmat că datele celor care vor dori să se vaccineze vor fi centralizate de către unităţile de învăţământ. În fiecare judeţ vor fi câte 2 locaţii de vaccinare, în general în Casa Corpului Didactic şi în spaţii ale universităţilor. În Bucureşti vor fi 22 de centre de vaccinare, arondate Romexpo.”Noi ne dorim ca într-o săptămână să putem finaliza vaccinarea personalului din învăţământ, vorbim de aproximativ 60.000 de persoane, în afara celor care sunt deja programate şi a celor care sunt deja vaccinate”, a mai declarat Gheorghiţă. Angajaţii vor fi vaccinaţi cu Pfizer sau AstraZeneca, în funcţie de vârstă. 

Citește și:

Valeriu Gheorghiţă: "Cred că la sfârşitul acestui an vom putea aprecia că această pandemie va fi sub control"

Vaccinul Oxford- AstraZeneca. Cum funcționează și de ce este diferit de Pfizer și Moderna. 8 întrebări și răspunsuri

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net