Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va creşte la iarnă. Explicaţia medicului Alexandru Rafila

alexandru-rafila_0.jpg

alexandru rafila
Alexandru Rafila este de părere că numărul îmbolnăvirilor provocate de coronavirus va creşte în perioada sezonului rece
Foto Arhivă Click!

Președingtele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că un al doilea val de infectări cu coronavirus va avea loc odată cu venirea sezonului rece.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că o creștere în numărul celor infectați de coronavirus va avea loc odată cu venirea sezonului rece. „Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald", a declarat Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească în sezonul rece

„Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a mai spus Rafila.

El a sublinat că este necesar ca cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate şi să respecte întocmai măsurile de protecţie pe întreaga perioadă a stării de alertă şi nu numai. Alexandru Rafila a subliniat că este absolut necesar ca oamenii să continue să respecte regulile odată cu redeschiderea teraselor şi a restaurantelor. „Trebuie să fim atenţi la comportamentul nostru. Sigur că măsurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul într-un anumit mod, dacă cei care folosesc spaţiul nu respectă regulile”, a spus Alexandru Rafila, în timpul unei intervenţii telefonice în cadrul unei emisiuni televizate. 

 

Citeşte şi 

Medicul Alexandru Rafila: "Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează!"

De ce așteaptă profesorul Alexandru Rafila ziua de marți. Raportul care poate schimba totul

Loading...

Citește și

  • Dr. Alexandru Rafila

    Ziua de marți (26 mai) este una foarte importantă pentru autoritățile din România, iar președintele Societății române de micorbiologie, profesorul Alexandru Rafila spune că are mari așteptări acum. Conform ultimelor raportări privind situația coronvirusului în țara noastră, am putea spune că se vede o îmbunătățire, însă așteaptă rezultatele analizelor făcute luni.

  • medicul alexandru rafila

    Începând cu 15 mai, România iese din starea de urgență și trece la o etapă treptată de relaxare a măsurilor. Cu toate acestea, încă vor exista reguli pe care, spre binele nostru, ar trebui să le respectăm. Printre acestea se numără obligativitatea de a purta masca de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. În funcție de cât de corect respectăm această regulă, vom ieși sau nu din criza acestei pandemii, spune medicul Alexandru Rafila.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1