Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va creşte la iarnă. Explicaţia medicului Alexandru Rafila

Ultima actualizare:

    Alexandru Rafila este de părere că numărul îmbolnăvirilor provocate de coronavirus va creşte în perioada sezonului rece Foto Arhivă Click!
Alexandru Rafila este de părere că numărul îmbolnăvirilor provocate de coronavirus va creşte în perioada sezonului rece Foto Arhivă Click!

Președingtele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, avertizează că un al doilea val de infectări cu coronavirus va avea loc odată cu venirea sezonului rece.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat că o creștere în numărul celor infectați de coronavirus va avea loc odată cu venirea sezonului rece. „Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald", a declarat Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească în sezonul rece

„Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a mai spus Rafila.

El a sublinat că este necesar ca cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate şi să respecte întocmai măsurile de protecţie pe întreaga perioadă a stării de alertă şi nu numai. Alexandru Rafila a subliniat că este absolut necesar ca oamenii să continue să respecte regulile odată cu redeschiderea teraselor şi a restaurantelor. „Trebuie să fim atenţi la comportamentul nostru. Sigur că măsurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul într-un anumit mod, dacă cei care folosesc spaţiul nu respectă regulile”, a spus Alexandru Rafila, în timpul unei intervenţii telefonice în cadrul unei emisiuni televizate. 

Citeşte şi 

Medicul Alexandru Rafila: "Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează!"

De ce așteaptă profesorul Alexandru Rafila ziua de marți. Raportul care poate schimba totul

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net