De ce așteaptă profesorul Alexandru Rafila ziua de marți. Raportul care poate schimba totul

alexandru_rafila.jpg

Dr. Alexandru Rafila
Alexandru Rafila așteaptă rezultatele studiului de luni
clicksanatate.ro

Ziua de marți (26 mai) este una foarte importantă pentru autoritățile din România, iar președintele Societății române de micorbiologie, profesorul Alexandru Rafila spune că are mari așteptări acum. Conform ultimelor raportări privind situația coronvirusului în țara noastră, am putea spune că se vede o îmbunătățire, însă așteaptă rezultatele analizelor făcute luni.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat, într-un interviu la Digi 24, că aparent stăm bine, din punctul de vedere al evoluției îmbolnăvirilor cu nol coronavirus în țara noastră, însp așteaptă raportul de marți, pentru că această zi ar trebui să confirme un anumit trend.

De ce așteaptă profesorul Alexandru Rafila ziua de marți. Raportul care poate schimba totul

Ultimele rapoarte ale evoluției coronavirusului în România arată o creștere zilnică de aproximativ 200 de noi îmbolnăviri. Însă specialiștii au vrut să fie siguri că este o menținere constantă a numărului de infecții și luni au făcut un nou studiu în acest sens.

 „Aparent stăm bine, pentru că cifrele din săptămâna precedentă au fost în scădere. Dar de două zile înregistrăm valori puțin mai mari. E consecința activităților sociale mai intense începând cu data de 15 mai”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Aștept cu nerăbdare ziua de mâine (marți n.r.), pentru că ziua de mâine ar trebui să ne confirme un anumit trend”, a continuat medicul.

„Noi avem aceste valori puțin mai mari, în jur de 200, 210 cazuri pentru zilele de sâmbătă și de duminică, când se testează mai puțin, pentru că se trimit mai puține probe către laboratoare. Și atunci, mâine vom avea o cifră care să reflecte exact trendul, pentru că ziua de astăzi a fost o zi lucrătoare, probele provenind de la persoane suspecte – fie că discutăm de personal, fie de pacienți care au simptomatologie respiratorie. Acestea au fost lucrate azi și putem mâine să avem o concluzie mai bine conturată”, a adăugat Rafila.

Marți, 26 mai 2020, se împlinesc trei luni de la confirmarea primului caz de coronavirus înregistrat pe teritoriul României. De atunci, țara noastră a înregistrat 18.283 de infecții, dintre care 11.630 au fost declarate vindecate şi externate, iar 1.205 au murit.

Citește și: 

Trei luni de la primul caz. Cum am învăţat să trăim după alte reguli

Ministrul Sănătății: în ce condiții s-ar putea redeschide terasele la 1 iunie

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1